OVERTAR ROSENBORG: U21-landslagstrener Per Joar Hansen slutter i NFF, og begynner i ny jobb som hovedtrener i Rosenborg. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
OVERTAR ROSENBORG: U21-landslagstrener Per Joar Hansen slutter i NFF, og begynner i ny jobb som hovedtrener i Rosenborg. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

RBK presenterer «Perry» klokka 15

Har kalt inn til pressekonferanse.

(Dagbladet): NFFs generalsekretær Kjetil Siem fortalte tidligere i dag at U21-landslagstrener Per Joar Hansen satt i sluttforhandlinger med Rosenborg.

Nå skal de siste detaljene være på plass, og klokka 15 har Rosenborg innkalt til pressekonferanse på Brakka.

Der skal «Perry» presenteres som ny hovedtrener i klubben.

Det blir hans andre periode som trener i klubben, han var der også i 2005, men fikk da sparken på høsten etter skuffende resultater.

- Håper vi tar feil
Skepsisen blant supporterne har vært stor
denne uka.  Natt til onsdag hadde noen dekorert Brakka og området rundt med bannere der budskapet var av det utvetydige slaget:

«Perry? Nei takk», «Perry inn - ambisjonene ute » og «Hoftun må gå» var noen av beskjedene fra de kritiske, anonyme natteravnene.

- Vi har vært kritiske til Hansen som kandidat, og vi har vært kritiske til prosessen. Men det er en tid for alt, og når Per Joar Hansen blir hovedtrener i Rosenborg så må vi gratulere han med det, sier Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes til Dagbladet.

- Jeg vil understreke at jeg og alle andre som har vært kritiske håper med hele vårt hjertet at vi tar feil. Nå håper vi Hansen vil utvikle Rosenborg videre.

Det er spesielt Perrys resultater på klubbnivå som ikke duger for Kjernen.

- Han har hatt brukbare resultater med Aalesund og Ranheim, i 1. og 2. divisjon. Vi er skeptiske til at det er nok til å lede en så krevende klubb som Rosenborg.

- Hva med suksessen på U21-landslaget?

- Det er noe annet, og han burde levert på det nivået over lenger tid for å være Rosenborg-aktuell. Men vi minner om at han har bare seks seirer med U21-laget, og fire av dem kom mot Aserbajdsjan og Island.

Kjernen-talsmennen tror ikke det blir nye bannere på RBK-brakka nå som Hansen presenteres.

- Nå håper jeg det blir litt julefred, både for oss og og RBK. Men mange vil fortsatt være skeptiske til Hansen.

- Hva forventer dere framover?

- Vi forventer at det skjer noe nå. En ting er resultatmessig, klubben har vært klare på hva hva de forventer. Men vi er også opptatt av utviklingen prestasjonsmessig og i angrepsspillet. Vi vil kjenne igjen et Rosenborg-spill.

Ingen sure miner fra NFF
Siden desember 2010 har Perry trent Norges U21-landslag, den siste sesongen med stor suksess.

I høst ledet han laget til EM-sluttspillet i Israel neste sommer, etter å ha slått Frankrike over to playoff-kamper.

Per Joar Hansen hadde en muntlig avtale med NFF om å forlenge avtalen, men var en «bosman-trener», og går til RBK uten at NFF får noen kompensasjon.

Det er likevel ingen sure miner i forbundskontorene. Siem mener de sitter med gode kort på hånden i jakten på en erstatter.

- Det er utrolig gunstig sånn sett. Vi er kvalifisert for et mesterskap, og for han som måtte komme inn som erstatter, vil det være en utrolig inspirasjon. Vi kan kanskje se et hakk høyere opp, fordi vedkommende går rett inn i et mesterskap. Det gjør det selvsagt mer attraktivt å trene et B-landslag. For det er et B-landslag det er, uansett hvordan man snur og vender på det, sier Siem til Dagbladet.