Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-profilen: - Det viser hvor merkelig fotballen kan være

Johan Lædre Bjørdal.

SERIEMESTER: Johan Lædre Bjørdals karriere har gått én vei det siste året: Opp. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
SERIEMESTER: Johan Lædre Bjørdals karriere har gått én vei det siste året: Opp. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I oktober i fjor satt Johan Lædre Bjørdal (29) på sidelinja på nivå to i dansk fotball. Ett år etter har egersunderen seriegull med Rosenborg i lommen.

Gullet ble sikret med ett poeng mot Strømsgodset søndag. Etter kampen var det duket for feiring.

- Det ble sent i går. En fin dag, sier Johan Lædre Bjørdal til NTB.

Rosenborg-stopperen har nettopp spist kake på Brakka utenfor Lerkendal stadion og er i perlehumør. Seriegullet er 29-åringens første tittel på seniornivå.

- Det var egentlig en litt merkelig følelse, men det var fantastisk. Det er veldig kjekt å se hvor glade folk er, og det er kjekt å vite at jeg har vært med på å bidra til det, sier han.

Fra AGF til RBK Bjørdal nyter gullrusen. For bare ett år siden var situasjonen hans helt annerledes. Da var han på sidelinjen i dansk 1. divisjon - som AGF-spiller.

- Det siste året har vært fylt av kontraster. Jeg har gått fra en litt kaospreget klubb i Danmark, til gull og cupfinale med Rosenborg. Det er sykt å tenke på. Det viser hvor merkelig fotballen kan være, innrømmer 29-åringen.

I månedsvis måtte han se lagkameratene sine fra sidelinja i fjor høst.

- Jeg ble «taklet» av en lagkamerat i en cupkamp. Skaden holdt meg ute fra august til desember. Det var tidenes merkeligste skade, humrer Bjørdal oppgitt.

AGF rykket til slutt opp til nivå én senere den sesongen, men Bjørdal ble ikke med på comebacket. Han skrev under for Rosenborg i sommer.

- Jeg trives veldig godt, og jeg mener det er mye spennende på gang i klubben nå. Spesielt kjekt er det å spille i Europa. Det er helt fantastisk å få spille mot lag som Lazio og St. Etienne, sier 29-åringen, og sikter til trøndernes deltakelse i europaligaen.

- Spill i Europa gir oss verdifull erfaring. Og nivået er ikke avskrekkende. Det har både vi og Molde vist, legger han til.

Trygge omgivelser Bjørdal er glad for tilliten han har fått under trener Kåre Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun. Egersunderen kjente begge godt fra før, fra tiden han hadde i Bodø/Glimt og Viking. Det var en trygghet da overgangen fra AGF var i boks.

- Det har vært lett å tilpasse seg. Jeg kjente spillesystemet fra før, poengterer 29-åringen.

Seriegull nummer én er i boks for Bjørdal, men han har allerede gjort seg opp noen tanker om neste års tittelkamp. Han forventer tøff konkurranse fra Ole Gunnar Solskjærs Molde, samt fra andre topplag. Stopperen ramser opp Strømsgodset, Viking og Vålerenga.

- Vi ønsker selvfølgelig å forsvare seriegullet neste sesong. Det er mange sterke lag i eliteserien, men vi skal ligge helt i toppen. Det blir ikke enkelt, men jeg tror mulighetene er gode for å gjenta suksessen, sier han.

Bjørdal har også store ambisjoner for sin egen del. Han har fortsatt tro på en plass i landslagstroppen.

- Fortsetter jeg å prestere, håper jeg at jeg kan bli kalt opp igjen, fastslår egersunderen, som har spilt elleve seriekamper for Rosenborg etter overgangen i sommer.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!