RASER: Etter at Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun mistet jobben i RBK, mottok de begge en rasende SMS fra Rosenborg-profil Pål André Helland. De to tidligere trenerne møter nå klubben i retten. Vis mer

Rettssaken mellom Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun og Rosenborg

RBK-profilen om styret i klubben: - Hvem faen tror de at de er?

SMS-er fra Pål André Helland lagt fram i retten.

* Følg saken direkte fra retten i Trondheim her! *

TRONDHEIM/OSLO: På den første dagen av rettssaken mellom Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun mot Rosenborg var det de to trenernes advokater som la fram sine klienters partsfremstilling i rettsalen i Trondheim.

Advokatene tegnet et bilde av duoens store historiske suksess i løpet av de fire årene de jobbet som trenere for Rosenborg. Først ut var Kåre Ingebrigtsens advokat Stein Kimsås-Otterbech, før Hoftuns advokat Andreas Ekker tok over mot slutten av dagens avsatte tid.

La fram SMS-er

Det var mot slutten av Ekkers framlegging at det mest iøynefallende beviset dukket opp. Ekker viste nemlig fram SMS-er sendt fra Rosenborg-spiller og profil Pål André Helland til trenerduoen.

SMS'ene viser i hvor stor grad han og spillergruppa motsatte seg seg styrets avgjørelse om å avskjedige Ingebrigtsen og Hoftun som trenerteam.

«Hei Kåre! Først og fremst. Tusen hjertelig takk for absolutt alt. Æ forstår ingenting. Har du sluttet av egen fri vilje? Om du har fått fyken er det en skandale uten sidestykke, hvilket æ ikke fatte. Slik som æ har oppfatta det så e spillergruppa i sjokk, i likhet med meg. Uansett vil æ takk dæ, og æ håpe det ikke e siste gangen du e treneren min. Pål»

«Ingebrigsten svarer: Æ fikk fyken.»

«Helland: Hvem faen er det de tror de er? Hvor var vi 2014? Folk bli så historieløs at jeg blir kvalm. Dokker har klart å skap et sånt jævla samhold i spillergruppa og vi ska få velta det jævla styret og få gjeninnsatt dokker.»

«Kåre: Tusen, tusen takk for støtten. Du ane ikke hvor mye det betyr.»

Støtte til Hoftun også

Også Hoftun får støttemelding fra Helland, ifølge Ekker, og også der raser spilleren mot styret.

«Æ e helt målløs. Klarer ikke å fatt og begrip ka det e som foregår. Tru styret at dem spille FM (Football Manager, dataspill)... Kor va vi for fire år siden? Æ sætt umåtelig pris på jobben du og Kåre har gjort for klubben og for mæ. Og dere er hovedgrunnen til at vi spillerne har fylt opp peishylla med trofeer og hjertet med minner. Æ står bak dokk to uansett.», skriver Helland til Erik Hoftun, og får varme takker tilbake også fra ham.

Dagbladet har forsøkt å få tak i Pål André Helland i dag, men han har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

SE FRA RETTEN: De sparkede RBK-trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun har gått til sak mot sin tidligere arbeidsgiver. Duoen fikk sparken som ... Vis mer