FIKK BANK: Leipzigs Matheus Cunha (t.h.) jubler etter å ha satt inn 0-3 målet forbi André Hansen på Lerkendal Stadion.
Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
FIKK BANK: Leipzigs Matheus Cunha (t.h.) jubler etter å ha satt inn 0-3 målet forbi André Hansen på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB ScanpixVis mer

RBK knust av Leipzig:

RBK-profiler rådville etter hjemmesmell

- Det føles som det er motspillere overalt …

TRONDHEIM (Dagbladet): - For enkelt, sier RBK-keeper André Hansen til Dagbladet.

- En fryktelig kamp. Jeg fatter ikke hva som skjedde, sier kaptein Mike Jensen.

- Vi blir løpende etter, sier Yann-Erik de Lanlay.

Rosenborg fikk juling av RB Leipzig på Lerkendal i kveld. Kampen endte 1-3, men trønderne var aldri i nærheten av å true de tyske gjestene. De Lanlay fikk en kjempesjanse etter to minutters spill - men bortsett fra det var det bekmørkt.

- Hadde vi fått det første målet kunne det blitt en helt annen kamp. Nå ble vi løpende etter. Vi møtte et utrolig godt lag, og fikk aldri muligheten til å prege kampen, sier Yann-Erik de Lanlay til Dagbladet.

Han var nære å stange RBK i ledelsen etter et innlegg fra Mike Jensen i åpningen.

- Jeg føler jeg var veldig nær. Dessverre traff jeg ikke sier kantspilleren.

Keeper André Hansen var en av Rosenborgs beste på en ellers tung dag. Han fikk en umulig oppgave når Leipzig-spillerne fikk avslutte fra gode posisjoner.

- Vi visste at vi måtte spille over evne for å vinne, men jeg hadde ikke trodd det skulle ende sånn, sier Hansen til Dagbladet.

- Hvordan opplevde du dette?

- Vi blir overkjørt. Når Leipzig bestemmer seg for å kjøre, så valser de over oss. Vi møter et dynamisk angrepsspill som vi omtrent aldri har møtt før. Det er bevegelser og et spillemønster det er vanskelig å stoppe. Det føles som det er motspillere overalt, sier keeperen.

Han legger til:

- Vi må føle at vi har gjort vårt beste når vi går av banen. Jeg tror vi var nærmere den følelsen i Skottland (0-1 for Celtic). Jeg tror ingen av våre spillere føler at de fikk ut sitt beste i kveld. Alle prøvde, men klarte ikke, sier Hansen.

- For mange personlige feil?

- Ja, det er det som er litt synd. Det er for enkle mål. Dette ville vært lettere å akseptere et tap dersom vi ble rundspilt og de banket ballen i krysset fra 25 meter. Vi slipper til motstanderne for enkelt, og vi har litt utur i egen boks, sier Hansen.

- Er RBK ute av form? spør Adresseavisens journalist.

- Jeg veit ikke om vi er ute av form, men vi er «på stålet» rent fysisk. Vi blir løpt mye mellom i Molde (0-1) og i dag (1-3). Det tar på fysisk og mentalt. Vi venter på spillere som kommer tilbake fra skade. Det er tøff belastning på mange, sier Hansen.

RBK er sist i gruppa med null poeng, Leipzig og Celtic har tre. Salzburg står med seks poeng etter 3-1-seier mot skottene i kveld.

Rosenborg - RB Leipzig 1-3 (0-1)

Lerkendal stadion

11.484 tilskuere

Mål: 0-1 Jean-Kévin Augustin (12), 0-2 Ibrahima Konate (53), 0-3 Matheus Cunha (61), 1-3 Issam Jebali (79).

Dommer: Marco Guida, Italia.

Gult kort: Even Hovland (58), Rosenborg.

Lagene:

Rosenborg (4-3-3): André Hansen-Vegar Eggen Hedenstad (Erlend Dahl Reitan fra 62.), Even Hovland, Tore Reginiussen, Alex Gersbach-Anders Konradsen, Mike Jensen, Djordje Denic (Matthías Vilhjálmsson fra 77.)-Jonathan Levi, Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay (Issam Jebali fra 68.).

RB Leipzig (4-4-2): Yvon Mvogo-Nordi Mukiele (Marcel Sabitzer fra 81.), Ibrahima Konate, Willi Orban, Marcel Halstenberg (Marcelo Saracchi fra 74.)-Konrad Laimer, Stefan Ilsanker, Diego Demme (Lukas Klostermann fra 64.), Bruma (Armindo Tué Na Bangna)-Jean-Kévin Augustin, Matheus Cunha.