Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK prøvde å overtale kona

Trond Sollied og kona Christelle ble ikke synlig imponert over RBK i går. Til tross for at Mini skrudde på sjarmen for fullt. For å overtale henne til å komme til Trondheim.

EINDHOVEN (Dagbladet): Sammen med Nils Skutle og Rune Bratseth satt Mini på VIP-tribunen i går. Rosenborg hadde invitert Trond Sollied og kona Christelle som gjester. Like viktig som kampen var det at Christelle fikk møte RBK-lederne.

-  Vi snakket med Trond, men ikke så mye om kampen. De sier at det er kona hans som bestemmer, så vi satset på å overtale henne isteden, sier Mini til Dagbladet.

Han vet av erfaring at det lønner seg å være på godfot med ektemaken:

-  Det er som hjemme. Der får jeg som regel det siste ordet, og sier «ja vel, kjære», sier Mini.

I går tok Sollied tidlig kveld. Han gikk ut og tok en pils med RBK-ledelsen etter kampen. Så gikk han til køys. Derfor var han ikke tilgjengelig for kommentar.

-  Tapte fortjent

Sjøl tror Mini at Sollied til slutt må si «nei vel, kjære».

-  Jeg tror ikke han kommer. Hvorfor skulle han det. Han har det bra der han er, sier Mini.

Og reint fotballmessig er nok ikke Club Brugge på et lavere nivå enn Rosenborg akkurat nå - selv om laget ikke spiller Champions League.

I går ble Rosenborg overspilt fra start av et godt PSV-lag. Ola By Rise og Per Joar Hansen gikk ut svært defensivt i 4-5-1 for å kontre mot PSV og satse på dødballer. Men laget var løst i kantene alle veier. Lagdelene lå ikke tett nok verken i lengde- eller breddretningen. Det ga PSV rom til å gjøre som de ville. Når Robbie Russel i tillegg var fullstendig på viddene en halv omgang, måtte det gå galt. Rosenborg ble tatt på sin egen taktikk, og kontret i senk. Det virket som om laget var mer forvirret over egen strategi enn motstanderen var.

-  Vi tapte fortjent. PSV var et mye bedre lag enn oss, sier Ola By Rise.

By Rise åpner nå for å gi seg før oppsigelsen trer i kraft 1. januar.

-  Jeg har ikke tenkt å gi meg nå. Spør meg igjen i morgen. Men det er greit å få en avklaring for alle parter. Det tapper mye energi, sier han.

Poeng på Highbury

Nå må Rosenborg i tillegg ta poeng mot Arsenal i London for å ha fnugg av håp om tredjeplass og UEFA-cupspill.

-  Når Panathinaikos klarer 1-1, kan vi også klare det. Men sjansen er ikke så stor, sier Fredrik Winsnes.

Rosenborg hadde forsåvidt sjansen til 1-1 også. Michael Dorsin var nære et aldri så lite poengran da han sto aleine på 10 meter 12 minutter før slutt. Men innlegget fra Storflor ble sleivet langt over mål.

Mye jobb

-  Innlegget kom en halv meter for langt bak meg. Da ble jeg liggende for mye på rygg, og skuddet gikk over, sier han.

Mini gikk på Rosenborgs hjemmesider før kampen ut og oppfordret til offensiv satsing i 4-3-3 med raske og unge spillere på banen. Han fikk det ikke som han ville.

-  Nå er det jo ikke jeg som har ansvaret, men med holdningen på banen i dag, var det tydelig at Rosenborg gikk for uavgjort.

Erik Hoftun hadde en heller dårlig dag. Pasningsforbindelsen mellom han og Fredrik Winsnes ble effektivt stoppet av Van Bommel. Det førte til flere fryktelige oppspill som sendte Rosenborg på tunge løpeturer hjem.

-  Tror du Sollied blir fristet av det han så i dag?

-  Han får i alle fall endel å jobbe med.

Svarer Hoftun.

VIP-OPPVARTNING: Rosenborg-familien hadde invitert Trond Sollied og kona Christelle ( i midten foran) som gjester på VIP-tribunen. Like viktig som kampen var det at Christelle fikk diskutere godfot-teori med RBK-lederne Nils Skutle ( t.h.) og Rune Bratseth (t.v.) og de andre prominente trønderne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media