MÅLFEST: Åge Hareides RBK slo tilbake to ganger mot Strømsgodset. Video: Fotball Media. Foto: NTB Scanpix Vis mer

RBK reddet poeng etter sluttspurt

Åge Hareides RBK slo tilbake to ganger mot Strømsgodset.

Publisert
Sist oppdatert

Strømsgodset - Rosenborg 3-3 (2-1)

Det ble ikke noe hyggelig gjensyn med Eliteserien for Rosenborg-trener Åge Hareide (66), selv om RBK til slutt reddet ett poeng i Drammen.

Comebacket så ut til å bli husket for et forsmedelig tap for Strømsgodset - som hadde tapt tre av de fire siste hjemmekampene i Eliteserien - men med to scoringer på tre minutter like før slutt, endte det med uavgjort

Godset gikk tidlig opp i en 2-0-ledelse, og ledet også 3-1 etter en time. Bortelaget ga imidlertid aldri opp, og fikk med seg ett poeng etter en skikkelig sluttspurt.

– Det var en rar kamp, synes jeg. Vi gjør litt for mange feil i begge ender egentlig, sier Hareide til Eurosport.

– Vi må ta med oss det moralske med at vi kommer tilbake fra 1-3, sier han videre.

– Det er en strålende prestasjon, og så er vi veldig skuffet over resultatet. Jeg syns vi spiller en god kamp i dag, jeg syns vi er det klart beste laget i 20-25 minutter, sier Godset-trener Henrik Pedersen til TV 2 etter kampen.

Strømsgodset - Rosenborg 3-3 (2-1)

MÅL: Lars-Jørgen Salvesen (16) Vegar Eggen Hedenstad (selvmål 18), Johan Hove (59) - Torgeir Børven (22), Per Ciljan Skjelbred (84), Dino Islamovic (87).

Tidlig kalddusj

Strømsgodset scoret to mål i løpet av to minutter i første omgang. Først var det Lars-Jørgen Salvesen som løp seg fri på blindsiden til Even Hovland, og fikk en perfekt stikker av Mikkel Maigaard. Salvesen var iskald og plasserte ballen fint forbi keeper André Hansen.

Like etterpå var Godset på farten igjen. Nok en gang var Salvesen i sentrum, da han fikk avsluttet og sendte ballen via Vegar Eggen Hedenstad og i mål.

- De roter fælt bakover, mener Erik Huseklepp i TV 2-studio om Rosenborg.

Hjemmelaget kunne gått opp til 3-0 like etter den andre scoringen, men i stedet var det Rosenborg som reduserte fire minutter etterpå - godt hjulpet av Godset.

Keeper Viljar Myhra fikk et dårlig tilbakespill og trillet ballen rett til måltyven Torgeir Børven. Angriperen rundet Myhra og bredsidet inn reduseringen.

<strong>SCORET:</strong> Lars-Jørgen Salvesen (t.h.) scorer for Strømsgodset.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SCORET: Lars-Jørgen Salvesen (t.h.) scorer for Strømsgodset. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Doblet ledelsen

Og Godset doblet ledelsen igjen etter en snau time. Johan Hove lot seg ikke be to ganger etter en corner, og banket ballen forbi Hansen.

Rosenborg reduserte først ved Per Ciljan Skjelbred, som hamret ballen i mål fra distanse - før utlikningen kom tre minutter etterpå signert Dino Islamovic, som stusset inn utlikningen.

– De presser oss bra i starten og vi gjør unødvendige feil, sier Skjelbred etter kampslutt ifølge Eurosport.

– Vi skulle ha vunnet i dag, det synes jeg. Vi leder 3-1 og slipper inn tre ekstremt unødvendige mål, sier Hove til kanalen etter kampen.

Da Hareide ble ansatt la han ikke skjul på at han er i Trondheim for å ta seriegull, men sa at det muligens er mye å håpe på allerede denne sesongen.

- Men det å bli bedre, å vinne neste kamp, det er det som må være et mantra for oss å jobbe etter, sa Hareide.

Det ser ut som han har en stor jobb foran seg med å tette luka til Bodø/Glimt, som knuste Odd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer