Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- RBK reiser seg

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg-Viking 1-1. Om det noen gang har vært krise på Lerkendal, så er den definitivt avblåst nå. - Det RBK gjorde i denne kampen, er det beste jeg har sett så langt i Tippeligaen, sier Viking-trener Benny Lennartsson.

For nå er det ikke bare de som hevder å ha peiling på fotball som mener at Rosenborg spiller bra fotball. At ingen av de drøyt 14000 hjemmesupporterne virket misfornøyde etter kampslutt, sier sitt. Det lukter Champions League-form av trønderne, og Viking var heldige som fikk med seg ett poeng hjem i går.

- De har tur, men vi utnytter ikke sjansene godt nok. Men dette var en klar spillemessig framgang, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

- Så nå er RBK-krisa avblåst?

- Asså, nå må du slutte. Det har aldri vært krise. Det er bare du og de andre journalistene som skriver at det har vært det. Det er feil. Nå er jeg lei av å svare på dette spørsmålet, tordner Eggen i ett sekund, før han igjen er like blid.

God Basma

Kollega Benny Lennartsson støtter Eggen, og påpeker det han mener er forskjellen på dagens RBK-lag og det laget Viking slo 4- 3 i sesongens første kamp.

- Forsvaret er framfor alt klart bedre. Trekket med å sette Christer Basma som midtstopper sammen med Erik Hoftun var genialt av Eggen. Basmas fart gjør laget tryggere defensivt, og gjør at Erik Hoftun får en friere posisjon framover på banen. Han dominerte jo stort i andre omgang, sier en imponert Benny.

Rosen fra Viking-sjefen går rett hjem hos en fornøyd Christer Basma.

- Ja, jeg føler vel at jeg gjorde det greit i dag. Har tross alt spilt sju år som midtstopper i andre klubber, så det ligger liksom i blodet, sier Basma til Dagbladet.

- Ser du for deg ei framtid som stopper nå?

- Nei, det er det samme. Jeg spiller der Eggen lar meg spille. På en måte er det likevel lettere å være midtstopper i Rosenborg i forhold til back. Som sideback i RBK forventes det at man skal bidra offensivt, noe som gjøre det vanskelig i enkelte situasjoner. Man kan lett komme i feil posisjon, og med det tape en del defensive dueller, spesielt ved lange returløp.

Nå tenker Basma mest på ferien. I dag reiser han på båttur, til hytta på Jomfruland.

- Det blir bading, soling, og en kald øl, smiler han.

Noe Fredrik Winsnes definerer som «fyll».

- Med den tynne kroppen din, Christer, så blir du fort full, roper medisinstudenten advarende ironisk.

Godt av motgang

RBK-kaptein Erik Hoftun er glad for at Basma slo til som hans makker ved første mulighet.

- Basma var god. Farta hans gjør at jeg tør å ta sjansen på å bryte høyt, skryter han.

- Det blir jevnt utover. Lillestrøm er imponerende gode. Jeg husker jo hvordan Arild Sundgot herjet med oss her oppe for et par uker siden. Nå sitter han på benken, ler Hoftun.

- Men vi burde scoret mål i dag. Uttellingen er for dårlig. Nå er det vel på tide å begynne å snakke om ei spisskrise i RBK, sier Frode Johnsen ironisk.

<B>OPP IGJEN:</B> Christer Basma har full kontroll på Vikings Erik Nevland.
<B>TROR PÅ SØLV?</B> Benny Lennartson.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media