UAVGJORT: FKH tok ledelsen, men RBK slo tilbake på vestlandet.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
UAVGJORT: FKH tok ledelsen, men RBK slo tilbake på vestlandet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

RBK-resultatet som gir Molde og Odd grunn til å smile

Uavgjort mellom Haugesund og Rosenborg. Det gjør at Rosenborg «bare» har fem poengs ledelse foran toppkampen mot Molde i neste serierunde.

Haugesund-Rosenborg 1-1 (1-1)

HAUGESUND STADION (Dagbladet): I en fartsfylt kamp spilte formlagene Haugesund og Rosenborg 1-1. Et resultat Rosenborg kanskje kan si seg mest fornøyd med, om en skal telle sjansene. Nå har Rosenborg «bare» en fem poengs luke i toppen foran toppoppgjøret mot Molde i neste serierunde. Rosenborg-trener, Kåre Ingebrigtsen var likevel delvis fornøyd.

- Jeg er fornøyd med kampen, men ikke prestasjonen siste tredjedelen. Med det overtaket vi har fra de scorer og frem til det blir litt "Hawaii" mot slutten har vi ballen i så mange gunstige situasjoner at vi burde ha straffet dem. Samtidig kunne de ha straffet oss på et innkast eller en dødball. Sånn som kampen forløp seg syns jeg et uavgjort er et rettferdig resultat sier Ingebrigtsen til Dagbladet etter kampen.

Haugesund kom fra to strake seire i Tippeligaen, og før det en sterk uavgjort mot Molde. Rosenborg kom på sin side til kampen med tre strake ligaseire og var uten tap siden serieåpningen.

Med borteseier kunne Rosenborg få en syv poengs luke ned til Molde foran møtet mellom de to rivalene i neste runde. Haugesund-seier ville være med på å skape større spenning i toppen før ferien, og for alvor dra Mark Dempseys menn opp i medaljekampen.

Nydelig Kiss-pasning.
Og det var Haugesund som åpnet friskest i det kalde og sure været på Haugesund Stadion. Gang på gang i åpningsminuttene kom de som en varm vestlandsvind inn mot Rosenborgs forsvar, og etter mye nesten, blåste Rosenborg-veggen til slutt ned. En utsøkt pasning fra Filip Kiss traff foten til Shuabu Ibrahim som hadde gått på et glitrende løp mellom Rosenborgs forsvarspillere. Han gjorde ingen feil og sendte et fullsatt Haugesund Stadion til himmels.

- Jeg ser Ibrahim går et flott løp, og prøver å treffe han. Vi har øvd på dette på trening, og det er herlig å få det til i kamp. Nå håper jeg vi klarer å gjøre dette oftere, og vinne flere kamper, sa en fornøyd Filip Kiss til Dagbladet etter kampen.

I fjorårets oppgjør vant Rosenborg hele 6-0 i Haugesund, og det så ut som Haugesund kom mer skjerpet til denne kampen. Men målet fikk Rosenborg til å våkne, og på lagets første skikkelige sjanse, kom utligningen. Et lavt hjørnespark fra Mike Jensen traff en umarkert Anders Konradsen, som enkelt kunne gjøre 1-1.

God Hansen
Kampen på Haugesund Stadion bølget frem og tilbake. Etter målet gikk hjemmelaget rett i angrep. Først var Kiss bare en god Hansen unna å gjøre 2-1, og returen satte han millimetre til side for stolpen. Like etter var Haugesunds toppscorer, Torbjørn Agdestein, alene gjennom, men fra skrått hold gikk skuddet midt på Rosenborg-keeperen.

Andre omgang startet som første - med høyt tempo og mye frem og tilbake. I løpet av omgangens første fem minutter hadde begge lagene hatt hver sin store sjanse. Haugesund fortsatte med Ibrahim, men en fantomredning av André Hansen gjorde at det fremdeles stod 1-1 i Haugesund.

Usynlig Gytkjær
Det var knyttet stor spenning til Christian Gytkjærs retur til Haugesund Stadion, og det var spekulert i om han ville få pipekonsert fra supporterne til klubben han spilte for i tre år og scoret 36 mål. Litt pipekonsert fikk han, og det var ikke mye storscoreren fikk til på sin tidligere hjemmebane.

Heller ikke de andre spillerne skapte noe særlig den siste halvtimen, og lagene kunne derfor ta med seg ett poeng hver fra kampen på haugalandet. Etter kampen var Haugesunds Filip Kiss godt fornøyd.

- Det var et bra resultat. De er tross alt mestere. Vi ønsket å vinne, men det var veldig positivt og nå må vi bare fortsette denne positive trenden, sier han.

Kiss, som er på lån fra Cardiff City er veldig fornøyd med sesongstarten til Haugesund, og for han er det ingen overraskelse at de er med å kjemper i medaljekampen før sommerferien.

- Jeg signerte for Haugesund for jeg trodde vi kom til å gjøre det bra. Med Mark Dempsey og de andre i støtteapparatet har jeg stor tro på at vi kan gjøre det bra, vi må bare fortsette dette gode spillet.