HAR ÅPNET BRA: Nicklas Bendtner hadde en vellykket førstesesong på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
HAR ÅPNET BRA: Nicklas Bendtner hadde en vellykket førstesesong på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB ScanpixVis mer

Eliteserien 2018

RBK risikerer Bendtner-krise

Eliteserien kolliderer med fotball-VM. Pål André Helland: - Vi må ha en spiss.

(Dagbladet): Det er fortsatt en stund til Åge Hareide skal ta ut Danmarks VM-tropp i fotball. Men blir Nicklas Bendtner (29) en del av troppen, kan Rosenborg havne i en interessant situasjon.

Fotball-VM arrangeres i Russland i perioden 14. juni til 15. juli. I samme periode - hvis vi tar med oppkjøringen til mesterskapet - skal Rosenborg spille fire kamper i Eliteserien. I tillegg kommer to kvalifiseringskamper til Champions League henholdsvis 10. eller 11. juli og 17. eller 18. juli.

VIL TIL VM: Nicklas Bendtner har et mål om å spille for Danmark i VM. Gjør han det bra, vil han igjen bli attraktiv for store klubber. Foto: NTB Scanpix
VIL TIL VM: Nicklas Bendtner har et mål om å spille for Danmark i VM. Gjør han det bra, vil han igjen bli attraktiv for store klubber. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skulle Danmark ta seg helt til finalen, risikerer Rosenborg å klare seg uten Bendtner i seks kamper. Dette mener kantspiller Pål André Helland tvinger klubben til å kjøpe en ny spiss.

- I og med at Matti (Matthías Vilhjálmsson) sikkert ikke er tilbake før utpå høsten, og Nicklas (Bendtner) vil være borte i mange kamper på grunn av VM, må vi ha spiss, sier Helland til Adresseavisen.

Søderlund er het

Både Erik Botheim og Andreas Klausen Helmersen har komptanse på området. Men å satse kortene på disse to unggutta er en situasjon Rosenborg ikke kan sette seg i.

Dagbladet vet at flere klubber jakter på Alexander Søderlund, som er ute i kulda i Saint-Étienne. Rosenborg og Haugesund har vært nevnt, men også Vålerenga skal ha sjekket situasjonen rundt 30-åringen nøye.

Bunnlaget i Serie A i Italia - Benevento - skal visstnok også vurdere et framstøt.

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal tror ikke det er et så stort problem for Rosenborg at Bendtner er ute hvis Vilhjálmsson er spillbar. Skulle VM bli en suksess for dansken, ser han ikke bort fra at han uansett forvinner.

- Scorer han mange mål, kan det godt være at han vil gjøre et siste forsøk på å få en stor kontrakt, påpeker Rekdal.

Suksess

Nicklas Bendtner fikk attesten «en suksess» i den første sesongen i Eliteserien. Han ble toppscorer med 19 mål, ett foran Stabæks Ohi Omoijuanfo. Björn Bergmann Sigurdarson og Mos hadde 16 mål hver.

Eliteserien 2018 er satt opp på en sånn måte at sommerpausen først vil komme etter VM. Dette beskriver den danske avisa Ekstra Bladet som «mystisk». Men forklaringen er enkel.

Rosenborg skal ut i første kvalifiseringsrunde til Champions League i midten av juli. Også Lillestrøm, Molde og Sarpsborg skal ut i første runde i kvalifiseringen til Europa League i samme tidsrom. Norges Fotballforbund har et uttalt mål om å legge forholdene til rette for at norske lag skal lykkes i Europa.

Må bli bedre

Rosenborg er godt i gang med oppkjøringen til sesongen. Trener Kåre Ingebrigtsen er klar på at laget må bli enda bedre sammenliknet med i fjor. Til Rosenborgs hjemmeside sier han:

- Jeg har tenkt mye på hvordan vi kan bli enda bedre. Vi ønsker å utvikle laget og enkeltspillere. Vi gjør en bra 2017-sesong, men det er ikke tvil om at vi kan gjøre det enda bedre. Det viktigste er kanskje at vi scoret under 60 mål, og det skal vi gjøre noe med.