- RBK risikerer mer

Harald Brattbakk var en av fem RBK-spillere på banen for Norge, men følte aldri at det gikk an å spille «rosenborgsk» på landslaget.

ULLEVAAL (Dagbladet): Det mest synlige beviset på det var de to sjansene Brattbakk brente. Særlig den ene sjansen før pause der han skjøt rett på keeperen fra lett skrått venstre. Et hold han scoret utallige ganger fra i Tippeligaen og Champions League.

Annen taktikk

- Det er nok litt tilfeldig akkurat det, vanskelig å si hvorfor jeg ikke satte de sjansene, sier Brattbakk.

Han innrømmer likevel at det skiller seg vesentlig å spille med rød drakt og med flagget på brystet.

- Det blir noe helt annet. I Rosenborg har vi en helt annen taktikk, så det blir ikke det samme selv om vi har fem-seks spillere med på laget, sier Brattbakk.

Han utdyper.

- Skulle vi ha spilt likt på Norge som på Rosenborg, så måtte vi ha stilt med en rein RBK-midtbane, eller ei spissrekke der alle spilte på Rosenborg.

Og det er også store forskjeller på det taktiske opplegget.

- Framfor alt slås det mer langt på Norge. Og det er også mindre risiko i spillet. I Rosenborg tør vi å risikere mer i angrepsspillet i gjennombruddsfasen. Men defensivt er det noenlunde likt, sier Brattbakk.

- Skuffet

Heller ikke Sigurd Rushfeldt, som har spilt mange år i Rosenborg, mener det går an å spille likt på de to lagene.

- Systemet er rett og slett ikke det samme. Det er også lettere i Rosenborg der man hele tida spiller sammen og kan terpe på ting. Dessuten er jo langpasningene en bevisst taktikk som vi lyktes med en gang i denne kampen. Da vi scora målet, sier Rushfeldt, som ikke var fornøyd med å spille bare fem minutter.

- Jeg er skuffet, og må ha lov til det.

- Hadde det noe med ditt kritiske utspill mot spillestilen å gjøre?

- Nei, det tror jeg ærlig talt ikke.

Men Rushfeld er ikke sikker på om han orker mer av benkeslitinga på landslaget.

- Det er tungt å motivere seg når man ikke får spille. Men jeg orker ikke ta noe stilling til om jeg fortsetter her og nå. Først må jeg bli tatt ut.

<!--BTEK0--> FORSKJELLIG TAKTIKK: Harald Martin Brattbakk mener Rosenborg-stilen ikke passer på landslaget. Her legger han pasningen som Tore André Flo satte i mål.