RBK rundspilt

Men portugisisk presse er bekymret for målskrekken.

LISBOA (Dagbladet.no): - Drømmen om avansement lever for Benfica etter Zahovics mål mot Rosenborg i går, skriver avisa Diario de Noticias.

Avisa mener Benfica var flere hakk bedre enn trønderne i går men at seierssifrene ikke sto i stil med antallet sjanser.

Nuno Gomes er mannen som får gjennomgå. Han bommet på flere opplagte sjanser, uten at portugisisk presse frykter at det blir avgjørende.

- Resultatet er ikke stort nok, men det var viktig å ikke slippe inn mål. Nordmennene var et veldig vanskelig lag å møte, sier Benficas trener Jose Antonio Camacho til avisa. Diario mener høyrebacken Miguel var best på Benfica. Han nøytraliserte Harald Brattbakk fullstendig, og kom stadig på offensive raid.

- Espen Johnsen best

Avisa Publico skriver også at seieren var i knappeste laget til at Benfica kan være sikre på avansement.

- Mangelen på mål gjorde angrepsspillet desperat, og Benfica kan komme til å angre de mange sjansene de brant, skriver avisa og understreker spissproblemet.

Publico framhever Espen Johnsen som Rosenborgs store spiller.

- Johnsen sto fram som giganten da han reddet alle forsøkene fra Nuno Gomes, Simao, Zahovic, og Geovani, skriver avisa, og belønner Johnsen med en åtter på spillerbørsen.

Karadas, Brattbakk, Hoftun, Berg, og Riseth får alle en sekser.

Pereira best

Men Publico mener i likhet med Diario at Benfica var klart best på Estadio da Luz i går. Av de 13 som var på banen er det bare høyrevingen Geovani som ikke får godkjent.

Publico mener innbytteren og publikumsyndlingen Joao Pereira var banens beste i går kveld.

- Benfica aksellererte i andre omgang i går. Mye takket være Joao Pereira, og Rosenborg hadde ikke noe svar, skriver avisa.

MATCHVINNEREN: Slovenske Zlatko Zahovic scoret Benficas mål - og portugiserne mener hjemmelaget burde scoret langt flere.
RBKS BESTEMANN:</B> Portugiserne gir Espen Johnsen æren for at RBK bare slapp inn et mål i går kveld.