RBK sa nei til tidligere PL-profil

For to år siden var han i Pep Guardiolas mannskap. Nå kunne Rosenborg ha endt opp med Wilfried Bony.

KUNNE ENDT OPP I NORGE: Wilfried Bony. Foto: NTB Scanpix
KUNNE ENDT OPP I NORGE: Wilfried Bony. Foto: NTB ScanpixVis mer

LERKENDAL (Dagbladet) Med suksess i Europa, blir også Rosenborg mer interessante for spillere ute på kontinentet.

En rekke agenter har tilbudt trønderne spillere den siste tida, og kommer til å fortsette med det fram til vinduet stenger 31. august.

I og for seg ingen overraskelse, men på lista over spillere Rosenborg er blitt tilbudt i august har, så vidt Dagbladet forstår, den tidligere Swansea og Manchester City-spissen Wilfried Bony sneket seg inn.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier klubbens sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet.

LEKESTUE: Rosenborg var proppfulle av selvtillit da de tok i mot Viking på Lerkendal. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Dalende karriere

Spissen, som har rukket å bli 30 år, tok Premier League med storm i 2013.

Han var en hit i Swansea, og ble solgt til Manchester City for 28 millioner pund i 2015. 30-åringen banket inn seks mål på 36 kamper, men greide aldri å ta opp kampen med Sergio Agüero eller de andre stjernespissene som har vært i klubben.

Bony sleit med langvarige skader og ble sendt ut på lån til Stoke og seinere fortsatte karrieren i Swansea og Al-Arabi i Qatar. Før årets sesong terminerte Swansea kontrakten med mannen fra Elfenbenskysten.

I går skrev BBC at spissen for tida trener med League Two-klubben Newport for å holde formen ved like.

- Det har vært mange planer, men det har ikke kommet noe konkret ennå. Jeg vet ikke hva som venter i framtida, sier Bony ifølge den nederlandske avisa VI.

Og nå kunne han altså ha endt opp i Rosenborg, men klubben valgte å si nei.

FORNØYD: Rosenborgs trener Eirik Horneland på pressekonferansen etter tirsdagens seier. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Rosenborgs trener Eirik Horneland på pressekonferansen etter tirsdagens seier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På pressekonferansen etter gårsdagens seier over Maribor, fortalte trener Eirik Horneland at han i utgangspunktet er fornøyd med spillerne han har til rådighet:

- Vi er veldig glade for den gruppa vi er her. Nå skal vi ha is i magen og bygge videre på den gruppa vi har. Balansen i troppen er veldig fin sånn den er nå, men vi må være på hugget hvis noe skjer, sier Horneland,

Ikke alene

Uansett, det er ikke første gangen en tidligere stjerne har blitt tilbudt norske klubber. Milan Baros var nære en overgang til Vålerenga tidlig på 10-tallet, men da sa daværende trener Kjetil Rekdal nei.

Rosenborg har også Nicklas Bendtner friskt i minnet. Den danske spissen er ferdig i klubben, men hever fortsatt lønn. Det skapte stor ståhei da trønderne hentet dansken, som har spilt i en rekke toppklubber i Europa i 2017.

Eidur Gudjohnsen hadde en periode i Molde nylig, mens Trevor Morley var på utlån fra West Ham til Brann et par somre på 90-tallet.

Lyn har på sin side både hatt Edmilson (tidligere PSG-stjerne) og Matias Almeyda (spilte blant annet i Lazio, Parma og Inter da Serie A var på sitt beste) i rekkene.

Vi må heller ikke glemme Uwe Rösler, som avsluttet karrieren i Lillestrøm etter en lang karriere i Tyskland og England.