Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK samarbeider med Skeid

Spillere skal gå i begge retninger.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet.no): I dag skrev Rosenborg under en toårig samarbeidsavtale med førstedivisjonsklubben Skeid. Tildirektør Rune Bratseths store fornøyelse.

- Vi ser at Skeid er en av de klubbene som driver best i Norge på talentutvikling, og det blir interessant for oss å se hva de driver med, fortalte Bratseth på en pressekonferanse på Lerkendal i ettermiddag.

Ingen farmerklubb

- Det betyr ikke at Skeid er en farmerklubb for Rosenborg, det er jo heller ikke lov, men vi skal samarbeide på leder- og talentutviklingssida, sier Bratseth.

Samtidig forteller Bratseth at det kan godt være at RBKere som ikke spiller fast på førstelaget i Tippeligaen godt kan bli lånt ut til Skeid. Og unge talenter fra Torshov-klubben skal tilbys treningsopphold på Lerkendal.

For Bratseth er smertelig klar over at de som ikke er inne i førstelagsvarmen i Rosenborg har et magert tilbud på rekruttlaget. Som kjent spiller RBK 2 i andredivisjon.

- Vi har ikke førstedivisjonsfotball i Trondheim, og det kan vi få gjort noe med i en sånn avtale som dette, sier Bratseth.

Vil tilbake til Tippeligaen

Daglig leder Terje Martinsen sier idéen kom til under Braaten-forhandlingene.

- Nå får Skeid-spillere mulighet til å trene med Norges beste klubb, og det ser vi på som svært positivt, sier Martinsen.

Men han understreker at avtalen ikke må tolkes dithen at store Skeid-talent automatisk går til Rosenborg.

- Vi ønsker å dra nytte av Rosenborgs erfaring på mange punkter, både treningsmessig og administrativt, sier han.

- Har Rosenborg noe å lære av dere?

- Det får tiden vise, men vi er er gode på spillerutvikling.

Skeid har nå skrevet langtidskontrakt med alle sine talentfulle spillere. På sikt er målet å komme tilbake til Tippeligaen.

EN SUKSESS:</B> Daniel Braaten har vært en sukess i RBK-trøya etter overgangen fra nettopp Skeid. Nå etablerer klubbene et samarbeid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media