RBK satser på Chelsea-vri mot Schalke

Men Koné settes ut.

(Dagbladet.no): I morgen kveld kommer Schalke 04 til Lerkendal for spill i Champions League. Rosenborg gjør bare én endring på laget som tapte 3-4 mot FFK søndag.

Ut går Yssouf Koné, inn kommer Per Ciljan Skjelbred - og RBK stiller i samme 4-5-1-formasjonen som ga ett sensasjonelt poeng mot Chelsea sist.

Koné fikk sjansen mot Chelsea, RBK-trener Knut Tørum forklarer til RBK.no at Iversen var et soleklart valgt på spissplassen denne gangen.

Fordi han er mest målfarlig, med tre scoringer mot FFK.

- Jeg ser ikke at vi har fått utnyttet bakromsspillet godt nok med Yssouf i det siste. Steffen er i god form, og så tror jeg vi får en meget spillesugen Koné som kan komme innpå etterhvert, sier Tørum til klubbsida.

Mye tyder på at tyskerne behandles på samme måte som Chelsea borte. Det vil si at RBK skal spille tett og disiplinert, med åpninger for kontringer på Lerkendal.

For RBK vil feie tyskerne av banen - med alle midler.

- Vi møter spillere som er individuelt bedre enn oss. Da må vi slå dem som et lag. Vi må være kyniske, og ta vare på sjansene, sier Tørum.

RBK-SENSASJON: Miika Koppinen scoret på én av RBKs få sjanser på Stamford Bridge. Trønderne satser på samme taktikk mot Schalke 04 - som også er bedre spillere enn RBK-gutta. Foto: Scanpix
RBK-SENSASJON: Miika Koppinen scoret på én av RBKs få sjanser på Stamford Bridge. Trønderne satser på samme taktikk mot Schalke 04 - som også er bedre spillere enn RBK-gutta. Foto: Scanpix Vis mer

Akkurat som Koppinen gjorde mot Chelsea.

Marek Sapara slo innlegget da finnen scoret på Stamford Bridge. Slovaken sliter med med en vond ankel, men RBK regner med at han er klar i morgen.

• Rosenborg (4-5-1): Lars Hirschfeld - Roar Strand, Christer Basma, Miika Koppinen, Mikael Dorsin - Per Ciljan Skjelbred, Marek Sapara, Vidar Riseth, Alexander Tettey, Aboulrazak Traoré - Steffen Iversen.

SMELL SØNDAG: Knut Tørum fikk en tung helg med 3-4 mot FFK.