RBK satser på gull-midtbanen

- Kynisme og rutine med Riseth.

(Dagbladet.no): Følg RBK- Stabæk direkte kl. 19!

 Marek Sapara, Vidar Riseth og Alexander Tettey utgjorde RBK-midtbanen da laget gikk i fra seier til seier i fjor høst og kronet det hele med å vinne gullet på Brann Stadion.

Trioen medvirket sterkt til at RBK slo Astana 3-1 onsdag, og i kveld får de tillit igjen mot Stabæk.

Kynisme og rutine

- Tettey mangler kynismen og rutinen som Vidar har. Samtidig har Tettey en enorm løpskraft som vi får utnyttet bedre på indreløperplass. Men Tettey er fremdeles aktuell for den sentrale rollen. Jeg har ikke tatt ut laget for hele høsten, sier Knut Tørum til adressa.no.

Michael Jamtfall erstatter Øyvind Storflor fra start, Didier Konan Ya er uaktuell på grunn av malaria-sykdom.

- Vi ønsket å få inn en skikkelig bakromsspiller på venstresida. Steffen Iversen, Marek Sapara og Roar Strand er veldig fotballkloke, men truer ikke bakrom i samme grad. Jeg håper Michael tar vare på sjansen nå, sier Tørum.

RBK-laget er ellers uforandret.

FÅR TILLIT: Marek Sapara og vidar Riseth utgjør RBK-midtbanen sammen med Alexander Tettey mot Stabæk i kveld. Den konstellasjonen ga trønder-gull i fjor. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
FÅR TILLIT: Marek Sapara og vidar Riseth utgjør RBK-midtbanen sammen med Alexander Tettey mot Stabæk i kveld. Den konstellasjonen ga trønder-gull i fjor. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Supensjon

Stabæk ventes å stille med det samme laget som spilte uavgjort mot Vålerenga søndag, bortsett fra suspenderte Pontus Segerstrøm. Back Tom Stenvoll tror ikke Stabæk har noen fordel av en uke spillefri.

- RBK har alltid vært flinke til å spille to-tre kamper i uka, så de møter nok helt sikkert veldig godt foreberedt de som oss, sier Stenvoll til Stabæk-tv.

Stabæk er nummer to på tabellen med 29 poeng, mens Rosenborg står med 22 poeng på femteplass. Det haster med å komme i seiersstimen hvis seriegull-ambisjonen skal leve videre på Lerkendal.


RBK:
Hirschfeld - Strand, Koppinen, Basma, Dorsin - Sapara, Riseth, Tettey- Iversen, Koné, Jamtfall.

Stabæk (sannsynlig lag): Knudsen - Holmvik, Kjølø, Skjønsberg, Stenvoll - Alanzinho, Tchoyi, Hauger, Keller - Gunnarson, Nannskog.

RBK satser på gull-midtbanen
<B>TØFF MATCH:</B> Stabæk-back Tom Stenvoll tror ikke Stabæk vil dra fordel av lengre spillefri enn RBK.