Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK selger Henriksen til Alkmaar

- På tide å bli voksen, sier 20-åringen.

TIL NY LIGA: Markus Henriksen kan ha spilt sin siste tippeligakamp. I dag drar han til Alkmaar for å bli enig med AZ om en avtale. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TIL NY LIGA: Markus Henriksen kan ha spilt sin siste tippeligakamp. I dag drar han til Alkmaar for å bli enig med AZ om en avtale. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Markus Henriksen (20) forlater Rosenborg.

Klubbens hjemmeside melder i formiddag at trønderne er enige med AZ Alkmaar om om et salg av midtbanespilleren.

Landslagsspilleren reiser til Nederland i dag for medisinsk test og forhandlinger om kontrakt.

Riktig timing Før avreise på Værnes sier Henriksen til adressa.no at det ikke er er lett å forlate Rosenborg, en klubb han har et veldig sterkt forhold til.

- Samtidig føler jeg at dette er riktig klubb for meg og at jeg nå har en stor sjanse til å utvikle meg videre som fotballspiller, sier han og legger til:

- Det er vemodig å forlate RBK, men timingen er riktig. Jeg har vært der i tre og et halvt år, og det er på tide å bli voksen nå, sier han.

Henriksen er dermed uaktuell for for RBKs Europa League-kamp mot Legia Warzawa i morgen. Alkmaar vant den nederlandske æresdivisjonen i 2009 og kom seg til kvartfinalen i Europa League i vår.

Fornøyd med prisen Rosenborg varslet nylig et salg av Henriksen fordi han ikke ble enige med Lerkendal-laget om ny kontrakt.

For to uker siden avslo trønderne åtte millioner kroner for spilleren, og i forrige uke ble det hevdet at hele fire-fem klubber ønsket seg 20-åringen.

Også i januar var RBK enige om et salg av Henriksen, men det endte med at han fulgte magefølelsen og takket nei til belgiske Brugge

Det er ikke kjent hvor mye Rosenborg for av Alkmaar for unggutten, men RBK-leder Erik Hoftun antyder at nederlenderne gravde dypt i lommaboka.

- Vi hadde ikke solgt ham dersom vi hadde vært misfornøyde, sier Hoftun til adressa.no.

Ny klubb - Var flere klubber på banen i kampen om Henriksen?

- Ja, det kom en klubb med en konkret henvendelse på slutten, men uten at det var aktuelt. Den første henvendelsen fra Alkmaar kom i slutten av juli, og det er et veldig bra steg for Markus, mener Hoftun.

Henriksen er den tredje nordmannen i nederlandsk fotball. Omar Elabdellaoui utleid fra Manchester City til Feyenoord denne sesongen, mens Marcus Pedersen er tilbake i Vitesse Arnhem etter utlån til VIF.

Totalt har 27 norske spillere vært innom nederlandsk toppfotball.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media