Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK senket Brann med perlescoring: - Det er et stykke fotballkunst

Yann-Erik de Lanlay roses opp i skyene etter målet.

NYDELIG SCORING: Yann-Erik de Lanlay (nr.3 fra venstre)  gratuleres etter den fine scoringen.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
NYDELIG SCORING: Yann-Erik de Lanlay (nr.3 fra venstre) gratuleres etter den fine scoringen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Rosenborg - Brann 3-0 (1-0)

(Dagbladet): Kveldens kamp i Trondheim var mellom de to lagene som lå som nummer en og to i Tippeligaen. Likevel vil nok de fleste hevde at det ikke var en kamp mellom to topplag.

For mens Rosenborg holdes som favoritt til å vinne ligaen, er det bred enighet om at Branns poengfangst ikke gjenspeiler kvaliteten i troppen. Dagbladets Morten Pedersen tror ikke de røde fra Bergen blir noe topplag denne sesongen.

Og de som mente dette før kampen, har nok ikke skiftet mening etter å ha sett kveldens kamp i Trondheim.

Rosenborg skapte klart flest sjanser på Lerkendal, men Brann var heller ikke ufarlige ved et par anledninger. Likevel viste trønderne hvorfor de blir å regne med helt inn denne sesongen, etter to vakre scoringer signert Vilhjálmsson og de Lanlay - og en straffescoring av Jensen.

SCORET: Matthías Vilhjálmsson scoret RBKs første mål.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SCORET: Matthías Vilhjálmsson scoret RBKs første mål. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Det er fortjent. Vi blir straffet for feil, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2.

Store sjanser Rosenborg kunne og burde tatt ledelsen etter 24 minutter. Matthías Vilhjálmsson snappet opp en ball fra Branns Daniel Braaten, og kom helt alene med keeper Piotr Leciejewski. Avslutningen til spissen var ikke god nok, og sisteskansen gikk seirende ut av duellen.

- En fyrstelig feil av Braaten, mente TV 2-kommentator Jesper Mathisen.

Like etterpå fikk Vilhjálmsson en ny gyllen mulighet, men brasseforsøket til islendingen skled av foten og gikk ut over linja til side for mål. Og det ville seg ikke for spissen, som også avsluttet rett på Branns keeper etter en dødball.

Scoret Men alle gode ting er visst fire - iallfall for Vilhjálmsson.

Etter 35 minutter spilte hjemmelaget fin fotball, og Vilhjálmsson knuste Amin Nouri i lufta etter et presist innlegg fra Jonas Svensson. Ballen føk inn i nettmaskene via bakken.

- Det var et nydelig innlegg fra Svensson. Jeg må bare beklage at jeg ikke scoret tidligere i kampen, jeg gjør så godt jeg kan, sa målscoreren til TV 2 i pausen.

KJEMPEBOM: Rosenborgs Mike Jensen skyter himmelhøyt over målet.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KJEMPEBOM: Rosenborgs Mike Jensen skyter himmelhøyt over målet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Begge lag produserte noen gode muligheter på Lerkendal før halvtimen var spilt, signert Branns Fredrik Haugen og RBKs Yann-Erik de Lanlay.

Fotballkunst Brann kunne fått en pangstart i andre omgang, men Sivert Heltne Nilsen bommet regelrett på ballen like foran mål.

- Det er jo tidenes mulighet, mente Jesper Mathisen.

Men Rosenborg-kaptein Mike Jensen ville ikke være noe dårligere.

Hjemmelaget kombinerte nydelig på høyresiden like etterpå, og Jensen fikk ballen helt alene på bakerste stolpe. I stedet for å sette ballen kontrollert i mål, hamret han ballen langt over buret.

De Lanlay var imidlertid med på notene da han lekte seg forbi to Brann-spillere på kanten, dro seg forbi tredjemann, og hamret ballen i mål fra distanse

- Det er et stykke fotballkunst, mente TV 2-kommentator Harald Bredeli, som også omtalte scoringen som en «tegneseriescoring».

- Jeg er fornøyd med målet. Det var godt å se at den gikk inn, sier en ydmyk de Lanlay til TV 2, som forteller at han ble overrasket over at han plutselig var fri i duellen med de to Brann-spillerne.

Rosenborg ga seg ikke med det. Innbytter Rashani skjøt i stolpen like før slutt, og hjemmelaget fikk straffespark da Jensen ble felt i boksen i angrepet etterpå. Dansken tok straffen selv, og sendte den via hanskene til keeper og i mål.

Mer enn 19 000 tilskuere var på plass på stadion, og de som holdt med de hvitkledde fikk valuta for inngangspengene. For bergenserne blir det en lang tur hjem.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!