RBK sikret viktige poeng etter sjokkåpning av Sogndal

Sogndal har ikke slått trønderne på 16 år.

Sogndal - Rosenborg 1-2 (1-1)

(Dagbladet): 7. september 1998 er nok en dato man husker godt i Sogndal - særlig på den tiden av året da Rosenborg gjester saftbygda.

For det er nemlig 16 år siden sist Sogndal slo Rosenborg. 

De som hadde møtt opp i solskinnet på Fosshaugane i kveld fikk muligens trua på at dette kunne være kvelden. Kvelden da Sogndal endelig skulle vinne over gjestene fra Trondheim igjen.

God åpning av Sogndal Det endte med at Rosenborg tok sin 22 seier mot Sogndal, den åttende på Fosshaugane. Men Sogndal skal ha for forsøket.

Sogndal overrumplet Rosenborg i åpningsminuttene. Ikke bare tok de initiativet og styrte kampen, men de fikk også en tidlig scoring.

Etter sju minutter spill fikk Sogndal corner, etter et forsøk fra Ulrik Flo. På bakerste fikk Mahatma Otoo styre ballen i mål - og løp deretter rett bort til trener Jonas Olsson for å feire.

Også etter scoringen fortsatte Sogndal og jobbe hardt, mens Rosenborg ikke hadde én eneste sjanse.

RBK snudde Mikkel Diskeruds skuddforsøk i det 25. minutt, som gikk høyt over mål, var det som kom nærmest en sjanse for gjestene fra Trøndelag.

Etter å ha nærmest blitt overkjørt av Sogndal i første del av kampen, snudde det plutselig - takket være Tore Reginiussen.

I det 28. minutt stusset Stefan Strandberg et innkast videre på hodet. Inne i boksen viste altaværingen hvor myk han er, og satte ballen i nettet på en høy volley.

Scoringen ga gjestene vann på mølla, og førte til flere store RBK-sjanser i minuttene fram mot pause.

- Ballen spratt ganske fint, så jeg prøvde bare å klemme til. Det var deilig å se den gå inn i hjørnet, sa Reginiussen til TV 2 etter kampen.

Nesten ferdig-scora I andre omgang fortsatte Rosenborg der de slapp i første omgang, med å styre kampen.

I det 53. minuttet ga Mikael Dorsin Alexander Søderlund et nærmest ferdig-scora innlegg, som spissen styrte inn med hodet til 1-2 for gjestene.

VIKTIG:  Tore Reginiussen jubler etter sin scoring. Alexander Søderlunds scoring førte til at RBK sikret tre poeng mot Sogndal, og holder følge med lagene på topp-tre. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
VIKTIG: Tore Reginiussen jubler etter sin scoring. Alexander Søderlunds scoring førte til at RBK sikret tre poeng mot Sogndal, og holder følge med lagene på topp-tre. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer

Til tross for at Rosenborg kontrollerte, var Mahatma Otoo nær ved å sende publikum på Fosshaugane til himmels igjen.

Dessverre for ghaneseren endte brassesparket hans i tverrligger. Hadde han lyktes med forsøket, ville det blitt Tippeligaens andre brassescoring denne runden - etter at Björn Daniel Sverrisson gjorde det for Viking tidligere i dag.

Møter serielederen Siste halvdel av andre omgang bød ikke på den helt store spenningen. Sogndal la seg bakpå, og lot Rosenborg i stor grad spille ball. I de siste ordinære minuttene fikk Sogndal et par sjanser, men uten at det endte med mål.

Nicki Bille Nielsen måtte finne seg i å bli plassert på benken fra start, men kom innpå for Søderlund i det 78. minutt.

Begge lag vant sine kamper forrige helg, og seieren mot Haugesund var Sogndals første for sesongen.

Rosenborg spilte i kveld for å ikke øke luka opp til Molde, Viking og Strømsgodset på topp-tre. Trondheims-laget ligger på fjerdeplass etter kveldens kamp, med sine tolv poeng.

Sogndal jaktet ikke bare sin første hjemmeseier for sesongen, men også sin første seier mot Rosenborg siden 1998. Men det lyktes ikke hjemmelaget med.

- Det er litt kjedelig med tap, men totalt sett så er jeg fornøyd med prestasjonen. Vi møter et veldig bra lag som er mer erfarne enn oss. Det viser seg utover i kampen, men vi hadde fortjent et poeng synes jeg, sier Sogndal-trener Jonas Olsson til TV2.

Til helgen skal Rosenborg bryne seg mot serieleder Molde på Lerkendal. Sogndal skal til Lillestrøm og Åråsen.

MATCHVINNER: Alexander Søderlund ble matchvinner med sin scoring på hodet. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
MATCHVINNER: Alexander Søderlund ble matchvinner med sin scoring på hodet. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer