FIKK ETT POENG: RBK og trener Kåre Ingebrigtsen var tilfreds med spillet mot Brann.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FIKK ETT POENG: RBK og trener Kåre Ingebrigtsen var tilfreds med spillet mot Brann.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

RBK-sjefen innrømmer at ting må bli bedre

Men synes den offensive Brann-kampen var god oppladning.

  • Brann- Rosenborg 1-1

BRANN STADION (Dagbladet): - Jeg er stolt av guttene mine i dag. Vi kjører nærmest over Brann i 90 minutter, og spiller dem defensive. Det samme vil nok ikke skje mot Austria Wien kommende torsdag, men Brann-kampen var en fin generalprøve mot å spille mot lag som forsvarer seg store deler av kampen, sier Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg dominerte kampen mot Brann, men skapte ikke flust med sjanser. Det gikk også tidvis litt tregt med trønderne. Begge deler må bli bedre om europacup-kampen senere i uken skal gå bra, sier Ingebrigtsen.

- Vi kan ikke være misfornøyd, men vi må heve oss. Som trener er jeg ikke så veldig opptatt av om vi leder norsk serie, men om vi presterer god fotball. I dag gjennomfører vi en strålende kamp - etter forholdene. Brann inviterte ikke til fest, så det ble en krigekamp mer enn en festkamp foran 17 000 tilskuere, sier Ingebrigtsen.

Dansken og svensken berget poenget
Det var svensken Jakob Orlov som førte Brann i ledelsen med et vakkert hodestøt i det tredje minutt. Det var Branns eneste store sjanse i løpet av kampen. Rosenborg hadde ikke så mange flere, men heldigvis for dem er toppscoreren i eliteserien, Christian Gytkjær, i form. I det 68. minutt sørget han for at trønderne kunne ta ett poeng med seg på flyet hjem.

Høy temperatur
Ingebrigtsen hadde helt rett i at det ikke ble en velspillende kamp på Brann stadion. Men publikum fikk se mange knallharde taklinger, høy temperatur på banen og litt skuespill. Sånn skal det være, forteller en entusiastisk Rosenborg-kaptein, Mike Jensen.

- Det er herlig å spille seriekamp i Bergen. Publikum er like engasjert som på langt større arenaer ute i Europa. De hyler og skriker, og det smitter over på oss spillere. Det ble høy temperatur på banen i dag. Det gikk en del meldinger, men etter kampen er vi gode venner igjen, og tar hverandre i hendene, sier Jensen.

Han fikk pipekonsert i mot seg etter at publikum mente han filmet ved et par anledninger. I tillegg var dansken og Branns Sivert Heltne Nilsen i noen dueller som smalt så det sang, langt opp på Ulriken.

- Tja. Det skal være litt action. Rosenborg er Norges beste fotballag, og ingen forventer at vi skal vinne. Men både jeg og spillerne liker en god krig. Vi skal ikke stå med luen i hånden og la oss overkjøre av røffe trøndere som bruker alle triks i boken. Vi tar igjen, og det er jeg stolt over. Samtidig er jeg selvsagt litt skuffet over et poeng mot Rosenborg. For et nyopprykket lag er kanskje det litt absurd å si, men vi har tatt lange steg på kort tid, sier Branns trener, Lars Arne Nilsen.

Brann ligger på tredjeplassen på tabellen etter helgens serierunde.