Trønderderby: Ranheim - Rosenborg

RBK-sjefen legger press på seg selv: - Vi må vinne

Rini Coolen leder trolig Rosenborg ut sesongen. Første hinder på veien mot seriegull: bynabo Ranheim.

TRENER: Rini Coolen har blitt kastet inn i Rosenborg-jobben. Lørdag debuterer han i Eliteserien mot bynabo Ranheim. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TRENER: Rini Coolen har blitt kastet inn i Rosenborg-jobben. Lørdag debuterer han i Eliteserien mot bynabo Ranheim. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Ranheim - Rosenborg kl 18.00

TRONDHEIM (Dagbladet): - Vi må vinne denne kampen, maner Rini Coolen før derbyet mot Ranheim.

Nederlenderen gir ikke seg selv god tid i jakten på sin første seier i sjefsstolen. Etter Champions League-exit mot Celtic, er det tilbake til Eliteserien for Rosenborg. Der ligger de kun to poeng bak serieleder Brann, og Coolen er fullstendig klar over trøndernes krav om seriegull. Første steg på veien: Ranheim.

- Det er to lag som kjenner hverandre veldig godt, og bor nærme hverandre. Det er litt ekstra oppmerksomhet rundt slike kamper, men det er det du vil ha som fotballspiller. Man ser fram til slike kamper. Forventningene er høye, og vi drar dit for å vinne, sier Rosenborg-treneren.

Sesongens første møte mellom de to lagene endte 1-1 på Lerkendal.

Berg-og-dalbane

Det er gått over to uker siden Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i RBK, og inn kom Coolen og assistenttrener Trond Henriksen. Det ble en omstilling for den tidligere akademisjefen, som på kort tid måtte skru om tankegangen til å være hovedtrener.

- De første dagene var som en berg-og-dal-bane. Det var en forandring og mye var nytt, men vi har tilpasset oss veldig raskt. Jeg er ny, men Trond Henriksen er ikke det og kjenner klubben. Vi to har jobbet tett sammen fra første stund.

- Det positive er at vi hadde to dager til å snakke sammen før den første treningen. Vi trengte det. Så langt har det gått veldig bra, og vi føler oss komfortable, forteller Coolen.

Sitter ut sesongen

Alt tyder på at Coolen blir sittende i trenerstolen ut sesongen. Rosenborg prioriterer spillerlogistikk i første omgang, og lar nederlenderen styre skuta enn så lenge.

- Jeg tror ikke det er nødvendig å tenke på det, for beskjeden var veldig klar; vi skal arbeide slik til slutten av sesongen. Om det skal fortsette slik eller ikke, er opp til klubben å avgjøre. Jeg tror ikke det er smart å tenke på slike ting nå, sier han.

Coolen har gått den nederlandske fotballskolen, og ser mange likheter mellom den måten å tenke fotball på og slik Rosenborg har blitt styrt i en årrekke.

- Hvis min visjon hadde vært helt annerledes, hadde jeg ikke fått jobben som akademidirektør. Måten Rosenborg liker å spille på - og da snakker jeg ikke om formasjonen - den passer meg.

I kampene mot Celtic har Coolen blant annet eksperimentert med en 4-2-3-1-formasjon, i stedet for den klassiske 4-3-3-formasjonen som Rosenborg oftest har brukt.

- Må overbevise spillerne

Selv om Coolen har mange egne tanker om hvordan fotball skal spilles, har han vært forsiktig med å gjøre for store endringer til å begynne med.

- I begynnelsen foretrekker jeg å ikke endre for mye, for det kan gå galt. Så vi har hatt samme typen treninger og spilt på en liknende måte, men det er detaljene som vil utgjøre forskjellen. Det har vi jobbet med på trening.

Ifølge treneren har spillerne respondert godt på de endringene han har kommet med.

- Vi må overbevise spillerne om hvorfor vi gjør det, og få de til å tro på det. Vi har fått den bekreftelsen - de tror på det, og det kan vi se hver dag på trening. Men også i kampene vi har spilt så langt.

PS! Rosenborg har ikke spilt en obligatorisk bortekamp mot Ranheim siden 1989. Den gangen vant storebror hele 16-1.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer