RBK-sjefen offentliggjør tallmateriale etter massiv kritikk

Koteng vil svare for sparkingen av Stjernen.

FORVENTET KRITIKK: RBKs styreleder Ivar Koteng var forberedt på kritikk etter at daglig leder Hroar Stjernen i går fikk sparken. Nå svarer han kritikerne.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FORVENTET KRITIKK: RBKs styreleder Ivar Koteng var forberedt på kritikk etter at daglig leder Hroar Stjernen i går fikk sparken. Nå svarer han kritikerne. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Etter gårsdagens oppsiktsvekkende sparking av daglig leder Hroar Stjernen, har kritikken haglet mot Rosenborg-styret og leder Ivar Koteng.

- Man blir litt sjakkmatt i vår posisjon. På vår side kan man ikke si så mye, mens den andre parten kan si alt, sier Koteng til Dagbladet.

Ikke uventet
Medierådgiver Otto Ulseth og Dagbladets Esten O. Sæther er blant dem som har kommet med kraftig verbalt skyts adressert Lerkendal etter klubbens behandling av Stjernen.

I tillegg har tidligere Rosenborg-spillere som Bent Skammelsrud og Karl Petter Løken kritisert avgjørelsen.

De negative tilbakemeldingene og lite flatterende karakteristikkene har imidlertid ikke overrasket mottakerne i Trondheim.

- Selvfølgelig ikke. Folk kritiserer oss på veldig tynt grunnlag - noe som er veldig lett i en enkel verden, sier Koteng til Dagbladet.

Svarer på tiltale
Nå varsler styrelederen derimot at kritikerne kan bli tvunget til å revurdere synspunktene sine i løpet av morgendagen.

- Da vil det komme frem helt nye ting, røper Koteng.

- Hva konkret sikter du til?

- Vi har en del faktiske opplysninger - tallfakta som vi vil gjøre tilgjengelig i morgen.

- Hva forteller tallene?

- Det kan jeg ikke si.

- Når i morgen vil dere offentliggjøre dem?

- Det har vi ikke bestemt. Vi vet ikke helt hvordan vi skal gjøre det enda, sier Koteng, som avslører at tallene har blitt representert internt i klubben tidligere i dag.

Sponsorstøtte
I morgentimene var klubbledelsen samlet til frokost med sponsorene. En sammenkomst som, vel og merke, hadde vært avtalt lang tid i forveien. Under møtet redgjorde styret for klubbens seineste tiltak - samtidig som de presenterte fremtidsplanene.

Tidligere RBK-spiller Vidar Riseth er sponsorsjef i REMA 1000 - trøndernes hovedsponsor. Han ønsker ikke å uttale seg om oppstyret i klubben.

KRITISK: Otto Ulseth har slaktet RBK-ledelsen. Foto: Kaja Baardsen
KRITISK: Otto Ulseth har slaktet RBK-ledelsen. Foto: Kaja Baardsen Vis mer

- Det har jeg ingen kommentar til. Vi forholder oss til det styret vedtar. Enten om de kjøper eller selger spillere, ansetter eller sparker folk. Det er beslutninger som styret må ta internt, sier Riseth til Dagbladet.

Under dagens frokostmøte var Stjernens avgang et naturlig tema. Overfor Dagbladet legger ikke Koteng skjul på at prosessen før og etter oppsigelsen har vært vanskelig.

- Ikke minst har det vært det for Hroar selv, og som arbeidsgiver må vi ta hensyn til ham, sier styrelederen.

Avviser langvarig konflikt
Selv om flere enn Otto Ulseth mener klubbens omdømme har gått på en kraftig smell i kjølvannet av Stjernens avgang, er ikke Koteng av samme oppfatning.

- Omdømmet til Rosenborg kan ikke vurderes ut ifra en halv dag eller én dag. Vi må være ordentlige over lang tid.

- Ulseth mener det må ha vært en konflikt mellom deg og Stjernen i lang tid, hva er din kommentar til det?

- Det stemmer ikke. Det har ikke vært noen konflikt. Vi har bare vært uenige.

- Hvorfor ble avgjørelsen om å sparke Stjernen tatt så brått?

- En seriøs økonomi er nødvendig for oss. Hvis du er flink til å rapportere avvik fra den retningen vi ønsker å gå, må du også kunne igangsette konsekvensutredninger og nødvendige tiltak for å få oss tilbake på rett spor når avvikene oppstår, sier Koteng kryptisk.

- Alt vi vil ha er en forutsigbar økonomi over tid. Vi kan ikke ta lettvinte avgjørelser.

SPARKET: Hroar Stjernen trodde han skulle jobbe som vanlig da han møtte opp til jobb i går, i stedet fikk han sparken.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SPARKET: Hroar Stjernen trodde han skulle jobbe som vanlig da han møtte opp til jobb i går, i stedet fikk han sparken. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer