RBK-sjefens beroligende melding: - Vi har en spissplan

Plassen vil bli forsterket.

HAR IMPONERT: Alexander Sørloth har etablert seg som en topp tippeligaspiss og på det norske U21-landslaget denne sesongen.
Foto: Scanpix
HAR IMPONERT: Alexander Sørloth har etablert seg som en topp tippeligaspiss og på det norske U21-landslaget denne sesongen. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dag ble det klart at Rosenborg-spiller Alexander Sørloth (19) har skrevet under en 4,5-årskontrakt med nederlandske Groningen. Det betyr at Matthias Vilhjálmsson (28) og Alexander Søderlund (28) er de eneste etablerte angriperne igjen på Lerkendal foran neste sesong.

Samtidig er sannsynligheten stor for at også Søderlund selges i løpet av vinteren. Hvis det skjer, ser det plutselig tynt ut på topp for trønderne. Gjennom Dagbladet beroliger imidlertid sportssjef Stig Inge Bjørnebye supporterne med at klubben har en løsning på alle eventualiteter.

- Vi har en plan for erstattere. Det jobber vi med kontinuerlig. Det gjør vi parallelt med interessen for våre spillere, sier Bjørnebye.

- Ingen enkel sak Tidligere i høst satte RBKs sportssjef seg ned sammen med Sørloth og trener Kåre Ingebrigtsen for å diskutere ungguttens framtid. Da var tilbakemeldingen fra unggutten klar: Han ønsket seg til Groningen.

Det gjorde vurderingen vanskelig for Rosenborg, men etter hvert godtok de Sørloths anmodning og lot han gå.

- Det var ingen enkel sak i det hele tatt. Dette er arvegods i dobbeltforstand - i og med at det er en Sørloth og i tillegg er et veldig spennende talent som vi hadde planer for, forteller Bjørnebye.

Denne sesongen innebar planene et utlån til Bodø/Glimt, hvor Sørloth har banket inn 10 scoringer og servert fire målgivende pasninger så langt denne sesongen.

Rosenborg kunne likevel ikke garantere spissen så mye spilletid som han ønsket neste år.

- Planen vi har hatt har nesten gått over all forventning, han har hatt en veldig fin utvikling, men Alexander ga uttrykk for at han var usikker på spilletiden her neste år. Det vi kunne garantere var at han var i planene våre, sier Bjørnebye, som legger til at dialogen mellom partene har vært god.

Håper Sørloth returnerer Talsmann for supporterklubben Kjernen, Espen Viken, er lei seg for at Sørloth jr. forlater klubben. Håpet er at den høyreiste angriperen vender tilbake til Trondheim i besittelse av enda større kvaliteter om noen år.

- Sørloth er jo en ung og fremadstormende kar som det kunne vært spennende å sett i Rosenborg-trøya, men vi får håpe Groningen kan spisse og trimme ham enda bedre, så vi får hjem en spiss som kan bøtte inn mål om noen år, sier Viken til Dagbladet.

RBK-tilhengeren stresser heller ikke over et eventuelt salg av Søderlund.

- Det tenker jeg sport har god kontroll på, men vi må ha inn krefter som kan score mål. Det er litt som Kåre (Ingebrigtsen) sier: Vi spiller med de gutta vi har.