Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-sjefens krav til Høgmo: - Hansen må spille. Hvis ikke er det ikke vits

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen hyller keeper André Hansen etter Haugesund-kampen, og mener han må få sjansen i de kommende privatlandskampene for Norge.

STORSPILTE: André Hansen hindret FK Haugesund fra å vinne mot Rosenborg, mente hjemmelagets trener. 
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
STORSPILTE: André Hansen hindret FK Haugesund fra å vinne mot Rosenborg, mente hjemmelagets trener. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND STADION (Dagbladet): Tidligere denne uken ble han tatt ut på landslaget til de kommende privatlandskampene mot Portugal, Island og Belgia. Søndag stod han som en levende vegg mot Haugesund, og mottok hyllest fra både medspillere, motspillere og trenere. Nå mener både André Hansen selv og Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen at han er moden for landslagsspill.

- Det er en veldig fortjent landslagsplass. Alle snakker om Rune Jarstein og Ørjan Nyland, men jeg mener André er minst like bra som dem. Han bør spille, hvis ikke er det ikke vits at han er med, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Reddet Rosenborg Etter å ha stoppet Haugesund søndag, var det en fornøyd keeper som møtte pressekorpset. Ved flere anledninger hentet han frem feberredninger, og Haugesund-trener Mark Dempsey mente de kunne scoret både tre og fire mål om han hadde hatt en litt dårligere dag på jobben.

- Det var en solid kamp, syns jeg. De hadde sine sjanser, men foruten målet klarer jeg og guttene å stå i mot. Jeg hadde mer å gjøre enn normalt, men når det blir sånn må vi gjøre det vi kan for å stå i mot, sier Hansen til Dagbladet.

Oslo-gutten, som er inne i sin andre sesong for trønderene, fikk 45 minutter i landskampen mot Finland i mars. Nå håper han på å få tillit i de kommende landskampene.

- Jeg har alltid en ambisjon om å få stå, men keepersituasjonen på landslaget er vanskelig. Det er tre stykker, og bare en som får spille. Men det er tre kamper nå, og tre keepere, så det bør være en mulighet.

- Jobber steinhardt Hansen nyter stor suksess med et Rosenborg som leder Tippeligaen med fem poeng, og som bare har sluppet inn seks mål på tolv kamper. Samtidig innrømmer sisteskansen at han er fristet av en profftilværelse en gang i fremtiden.

- Det blir påvirket av hva du gjør på fotballbanen. Det er så mange som ønsker å prøve seg på det høyeste nivået i Europa, og å spille utenfor egne landegrenser. Dette gjelder selvfølgelig meg også, og når man har flyt og gode prestasjoner får man press fra andre. Likevel er det ikke noe jeg bruker mye tid på. Jeg har det veldig fint i Rosenborg som er den største og beste klubben i Norge, sier han.

- Hvordan har du klart å komme dit du er nå?

- Det handler om å jobbe steinhardt til daglig. Jeg elsker å drive med fotball. Det er en hobby, selv om det er en jobb også. Så er det selvfølgelig det vanlige kjedelige med å jobbe hardt. Og når man blir eldre får man mer erfaring, og blir mer stabil. Jeg håper og tror det har gitt resultater, sier 26-åringen.

Midtsjø håper på spill Også de egenproduserte Rosenborg-spillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø ble denne uken tatt ut på landslaget, og sistnevnte synes det er stor stas å få være med i kampene mot Island og Belgia.

- Det er alltid kjekt. Nå er det andre gangen, og det hjelper så absolutt på selvtilliten. Første gang jeg var med ble jeg kjent med guttene, men nå håper jeg på å ha vist nok i Tippeligaen til at jeg i enda større grad kan få muligheten, sier Midtsjø til Dagbladet.

Selv om det ble 1-1 mot Haugesund søndag, og Midtsjø ikke hadde sin aller beste kamp, har han kanskje vært Rosenborgs aller beste spiller så langt denne sesongen. 22-åringen  håper på å få vist frem den gode formen også for Norge.

- Jeg har hatt en bra sesong, og nå må jeg bare fortsette å prestere på det nivået jeg er på nå, så får jeg kanskje bidra for Norge også, sier han.

Likevel vil han ikke ha så mye snakk om at fremtiden ligger en annen plass enn i Rosenborg.

- Det er ikke noe snakk om utenlandske klubber så langt. Fokuset er i Rosenborg, og her trives jeg veldig godt. Men så klart, alle har en drøm, men jeg har en agent som tar seg av alt det der.

Nå venter Molde i neste serierunde for Rosenborg, før de tre nevnte spillerne reiser på landslagsoppdrag. Etterpå er det en fotballpause.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!