-  RBK-sjela intakt

De tidligere så trauste Rosenborg-spillerne blir nå beskyldt for å dyrke fram en stjernekultur med høy «Armani-faktor». Veteran Ørjan Berg slår kraftig tilbake.

TRONDHEIM (Dagbladet): Han ser forandringer i form av ny stadion og flere ansatte, men mener ellers at klubbens sjel er som den har vært.

-  Klubben er blitt større, men Rosenborg-sjela er intakt, synes jeg. Det er bare å rusle inn på klubbhuset. Der er det åpent som det alltid har vært.

Adresseavisens sportskommentator, Kjetil Kroksæter, advarer Rosenborg mot å la stjernekulturen utvikle seg på bekostning av klubbens folkelige preg.

I en kommentarartikkel går han kraftig ut mot Frode Johnsen, først og fremst for den beryktede København-turen. Men han nevner også kjøp av sportsbil og anlegg av det han kaller «jålete hårmanke» som nye trekk ved en som før «jobbet hardt på banen, kjørte rundt i en vanlig familiebil og holdt lav Armani-faktor».

Artikkelen har vakt sterke reaksjoner i spillergruppa, slik vi tolker uttalelser på gårsdagens trening. «Hønsehjerne» var et uttrykk en ellers så sindig mann som Roar Strand brukte om kommentatoren.

Ørjan Berg sier det mer forsiktig:

-  Jeg mener vi fortsatt er folkelige, i likhet med de aller fleste klubbene i norsk fotball.

-  Men ser du faremomenter?

-  Det er alltid faremoment ved mange ting. Vi skal være obs på det, men inntil videre synes jeg vi klarer oss bra, sier Ørjan Berg.

Han betegner Frode Johnsen-historien som en fillesak.

-  Som spiller skjønner jeg Frode veldig godt. Han er fotballspiller og det finnes andre klubber i verden enn Rosenborg, sier Ørjan Berg.

Enige

I går ble det klart at Frode Johnsen fortsetter i Rosenborg. Han ble i et halvtime langt møte enig med Rune Bratseth om en tre års kontrakt med muligheter for fire. Det fjerde året får han automatisk hvis han starter 75 % av kampene i år tre. I år tre får han samme lønn som de første to åra, hvis han starter over halvparten av kampene i år to.

-  Dette betyr at vi har fått på plass en av spillerne som har vært lenge i klubben og som er viktig for vår framtid, sier Bratseth.

-  Jeg er veldig glad for at jeg kan fortsette i Rosenborg. Sånn som det føles ut nå så var det vel det jeg helst ville hele tida, sier Johnsen.

Han ser det som viktig å ha fått en lengre kontrakt, og at han nå får litt mer garantert lønn i forhold til prestasjonsrettet.

RBK-spissen erkjenner at prosessen har vært turbulent og at det først og fremst er hans feil, men nå velger han å se framover.

-  Ledelsen i Rosenborg skjønner hva dette dreier seg om. Jeg og Rune har ikke vært så voldsomt uenige. I forhold til publikum, så håper og tror jeg at de kan tilgi det styret som har vært, sier Frode Johnsen.

Stiv

Ørjan Berg fulgte siste del av gårsdagens RBK-trening fra sidelinja, men lover full spiker på serieåpninga.

-  Jeg har vært litt stiv og støl denne uka. Derfor tar jeg det litt rolig på trening, sier han til Dagbladet.

Han står og ser lagkameratene jobbe ute på treningsfeltet, men understreker at han er fullstendig restituert etter det seks måneder lange skadeavbrekket.

-  Skaden er helt leget, så den merker jeg ikke noe til. Jeg føler meg i bra slag og ser fram til søndag.

Den 37-årige RBK-veteranen har spilt noen treningskamper, men søndagens oppgjør mot Aalesund blir hans første offisielle kamp etter skadeavbrekket.

-  Seriepremieren er en litt spesiell kamp. Det handler om å komme i gang, og det gleder jeg meg til.

Han minner om at Aalesund har vært på Lerkendal og skapt trøbbel for Rosenborg tidligere.

-  Det kan de godt gjøre igjen, så vi er innstilt på en tøff match, sier Ørjan Berg.

PÅ SIDELINJA: Ørjan Berg står på sidelinja og ser lagkameratene jobbe ute på treningsfeltet. Søndag er han imidlertid med for fullt.