MÅLLØST: Som Tromsø fikk RBK 0-0 i andre kvalikrunde til Europa League, men hjemme er målløst mindre verdt enn det er borte. Her er RBKs Steffen Iversen og Karabakhs Maxim Medvedev i duell. 
Foto: Ned Alley / SCANPIX
MÅLLØST: Som Tromsø fikk RBK 0-0 i andre kvalikrunde til Europa League, men hjemme er målløst mindre verdt enn det er borte. Her er RBKs Steffen Iversen og Karabakhs Maxim Medvedev i duell. Foto: Ned Alley / SCANPIXVis mer

RBK skuffet med 0-0 hjemme mot Karabakh

Må score i Aserbajdsjan for å ta seg videre i Europa.

(Dagbladet.no): Rosenborg - Karabakh 0-0.

- Det beste hadde vært å lede 5-0, eller 6-0 eller 7-0, sa Per Ciljan Skjelbred før kampen, men Rosenborg fikk en dårlig åpning på den lange veien mot Europa League i dag, da aserbajdjanske Karabakh holdt trønderne til 0-0 på Lerkendal.

Rosenborg skapte mer enn nok til å kunne avgjøre kampen, men blodfattige avslutninger og et hardtkjempende borteforsvar hindret nettkjenning.

Dermed reiser den norske serielederen til Aserbajdsjan for å spille returkamp neste uke, uten noe som helst sikkert i bagasjen.

- Vi spiller ikke en god kamp. Vi hadde ikke kvaliteten og energien i laget som vi har hatt tidligere. Selvfølgelig er jeg skuffet over at vi ikke vinner på hjemmebane, sier trener Erik Hamrén til TV 2 etter kampslutt.

Rade Prica setter enda klarere ord på kampen.

- Vi holder ikke normal standard. Jeg tror dette er den verste kampen vår i år, sier svensken.

Mange sjanser
Som nevnt hadde RBK mer enn nok muligheter til å avgjøre kampen, selv om det før pause var tørt også foran Karabakhs mål.

Nærmest før hvilen kom Steffen Iversen, da han plutselig sto med ballen i beina, onside på grunn av en sovende borteforsvarer.

Helt våken var imidlertid ikke Ivers heller, som bare fikk unna en slapp markkryper da muligheten bød seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fikk ikke scoringen
I andreomgang festet RBK bedre grepet om den aserbadjanske motstanderen, og allerede etter seks minutter kom den største sjansen i kampen til da.

Trond Olsen kom seg fint fri fra sin venstrekant, men fra skrå vinkel inne i feltet klarte han ikke lure målvakten på nærmeste stolpe.

Få minutter senere kunne det også fort blitt Rosenborg-nettkjenning, men tross flere trønderske hoder i full aktivitet rundt en løs luftball inne i Karabakh-feltet, fant ikke kula veien over målstreken.

Rosenborg beholdt initiativet til fløyta gikk, Prica og de andre fikk flere halvsjanser - men mål ble det aldri. Og trønderne gikk i garderoben til spredt piping på Lerkendal.