RBK skuffet med 0-0 hjemme mot Karabakh

Må score i Aserbajdsjan for å ta seg videre i Europa.

MÅLLØST: Som Tromsø fikk RBK 0-0 i andre kvalikrunde til Europa League, men hjemme er målløst mindre verdt enn det er borte. Her er RBKs Steffen Iversen og Karabakhs Maxim Medvedev i duell. 
Foto: Ned Alley / SCANPIX
MÅLLØST: Som Tromsø fikk RBK 0-0 i andre kvalikrunde til Europa League, men hjemme er målløst mindre verdt enn det er borte. Her er RBKs Steffen Iversen og Karabakhs Maxim Medvedev i duell. Foto: Ned Alley / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Rosenborg - Karabakh 0-0.

- Det beste hadde vært å lede 5-0, eller 6-0 eller 7-0, sa Per Ciljan Skjelbred før kampen, men Rosenborg fikk en dårlig åpning på den lange veien mot Europa League i dag, da aserbajdjanske Karabakh holdt trønderne til 0-0 på Lerkendal.

Rosenborg skapte mer enn nok til å kunne avgjøre kampen, men blodfattige avslutninger og et hardtkjempende borteforsvar hindret nettkjenning.

Dermed reiser den norske serielederen til Aserbajdsjan for å spille returkamp neste uke, uten noe som helst sikkert i bagasjen.

- Vi spiller ikke en god kamp. Vi hadde ikke kvaliteten og energien i laget som vi har hatt tidligere. Selvfølgelig er jeg skuffet over at vi ikke vinner på hjemmebane, sier trener Erik Hamrén til TV 2 etter kampslutt.

Rade Prica setter enda klarere ord på kampen.

- Vi holder ikke normal standard. Jeg tror dette er den verste kampen vår i år, sier svensken.

Mange sjanser
Som nevnt hadde RBK mer enn nok muligheter til å avgjøre kampen, selv om det før pause var tørt også foran Karabakhs mål.

Nærmest før hvilen kom Steffen Iversen, da han plutselig sto med ballen i beina, onside på grunn av en sovende borteforsvarer.

Helt våken var imidlertid ikke Ivers heller, som bare fikk unna en slapp markkryper da muligheten bød seg.

Fikk ikke scoringen
I andreomgang festet RBK bedre grepet om den aserbadjanske motstanderen, og allerede etter seks minutter kom den største sjansen i kampen til da.

Trond Olsen kom seg fint fri fra sin venstrekant, men fra skrå vinkel inne i feltet klarte han ikke lure målvakten på nærmeste stolpe.

Få minutter senere kunne det også fort blitt Rosenborg-nettkjenning, men tross flere trønderske hoder i full aktivitet rundt en løs luftball inne i Karabakh-feltet, fant ikke kula veien over målstreken.

Rosenborg beholdt initiativet til fløyta gikk, Prica og de andre fikk flere halvsjanser - men mål ble det aldri. Og trønderne gikk i garderoben til spredt piping på Lerkendal.