-  RBK skylder oss en spiller

Bodø/Glimt mener Rosenborg nærmest skylder dem en spiller som en gjenytelse for alle spillerne Glimt har forsynt trønderne med opp gjennom åra.

Nå vil Bodø-klubben stå fremst i køen dersom spillere må forlate Rosenborg - slik RBK-ledelsen har varslet.

-  Det er ikke få eksempler på at Rosenborg har nytt godt av spillere som har kommet fra oss, fastslår Glimt-trener Ola Haldorsen, og ramser opp spillere som Jan Derek Sørensen, Ørjan Berg, Mini, Bent Inge Johnsen, Ørjan Berg, Runar Berg og Harald Brattbakk.

Ønsker Brattbakk

Nå vil Glimt ha noe tilbake. Øverst på ønskelista står Harald Brattbakk - som også har blitt linket til klubber som GIF Sundsvall og Fredrikstad den siste tida.

-  Harald er en særdeles positiv og god fotballspiller som jeg selv har spilt sammen med. Det var i Glimt han ble god, før han dro tilbake til Rosenborg og ble en stjerne. Ørjan Berg forlot oss rett før seriestarten i 1996 og dro til Rosenborg. Og det er ikke lite de to har gjort for dem.

-  Synes du Rosenborg skylder dere en spiller?

-  Ja, når de har trukket fordel av å hente så mange spillere fra oss synes jeg egentlig det. Men RBK skal ha all ære for hvordan de har styrt butikken sin. Vi kan ikke gråte over det, sier Haldorsen.

Glimt-treneren får full støtte av en spiller som gikk fra Glimt til Rosenborg i 1988 - Mini.

 KLAR TALE:  Bodø/Glimt-trener Ola Haldorsen syns Rosenborg har nytt godt av spillere fra Bodø. Nå håper han at Glimt får noe tilbake. Foto: Scanpix
KLAR TALE: Bodø/Glimt-trener Ola Haldorsen syns Rosenborg har nytt godt av spillere fra Bodø. Nå håper han at Glimt får noe tilbake. Foto: Scanpix Vis mer

Vil ikke reise

-  Jeg er helt enig med Ola. Det er ikke få som har blomstret i Bodø, og så dratt til Rosenborg og fått ut potensialet sitt, sier Mini.

Han har personlig anbefalt Brattbakk å returnere til Bodø i høst.

-  Ting kan selvsagt forandre seg, men jeg synes Harald fortjener å avslutte karrieren på banen og ikke benken. Men han må ville det selv. Og til meg sa han at han ikke hadde tenkt seg noen steder, sier Mini.

Noe sant

Administrerende direktør Nils Skutle i Rosenborg er ikke uenig i at Glimt har gitt klubben mye:

-  Det har de hevdet lenge, og det er mulig det kan være noe sant i det. Men slike ting må spillerne få bestemme selv.