Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK slaktes etter å ha blitt ydmyket i Ukraina

- Det er pinlig.

BLE LURT: Jørgen Skjelvik ble vendt bort av brasilianske Matheus forut for Dnipros 1-0-scoring. Foto: Scanpix
BLE LURT: Jørgen Skjelvik ble vendt bort av brasilianske Matheus forut for Dnipros 1-0-scoring. Foto: Scanpix Vis mer

• Dnipro - RBK (1-0) 3-0

(Dagbladet): Rosenborg var utslått fra Europa League allerede før kveldens kamp mot Dnipro Dnipropetrovsk, men startet likevel oppgjøret mot fjorårets tapende finalist best.

Etter 12 minutter fikk Pål André Helland sjansen til å sende trønderne i ledelsen fra straffemerket, men kantspilleren misbrukte muligheten. I motsatt ende var Dnipro derimot nådeløse. Først lekte brasilianske Matheus seg med Jørgen Skjelvik og satte inn 1-0 etter en drøy halvtime, så trillet samme mann inn 2-0 et kvarter ut i 2. omgang.

- Akkurat nå er forsvarsspillet til Rosenborg pinlig, utbrøt Max-kommentator Kenneth Fredheim på direkten.

Ydmyket Ikke lenge etterpå tok RBK-trener Kåre Ingenbrigtsen grep. Ut gikk nevnte Helland og Yann-Erik de Lanlay, mens Tobias Mikkelsen og Anders Konradsen fikk muligheten i stedet.

Byttene ga imidlertid aldri den ønskede effekten. For selv om RBK hadde en stor andel ballbesittelse kampen igjennom, fremsto flere av spillerne som trøtte og slitne etter en lang sesong.

Det resulterte i slurv både offensivt og defensivt, noe Dnipro utnyttet for tredje gang 11 minutter før full tid. Etter et fint innlegg fra høyresiden, avsluttet Yevhen Shakho uforstyrret fra rundt 10 meters hold. RBK-keeper André Hansen fikk hånda bak ballen, men i stedet for at den gikk over mål, dabbet den på komisk vis ned innenfor streken og opp i nettaket.

- Misæren er i ferd med å bli fullbrakt for Rosenborg. Det er en sørgelig 2. omgang de har levert i Ukraina, kommenterte Fredheim.

- For dårlige På benken fant tv-kameraene Ingenbrigtsen, som satt og så laget sitt gå i oppløsning. Det kunne også fort blitt styggere, uten at det ville fått noen nevneverdig betydning.

Rosenborg havner sist i Europa League-gruppa, med null seirer og bare to poeng på seks spilte kamper.

- Rosenborg er for dårlige i begge bokser. De har et stykke å gå i Europa, mener Fredheim.

- Dessverre er det litt sånn vi har blitt vant til å se Rosenborg. Det er litt marginer, men det handler også om kvalitet. Skjelvik har egentlig full kontroll, men Matheus lurer ham. Det er mye som er bra, men de scorer ikke mål. Vi har sett det før, oppsummerte Max-ekspert Tor Ole Skullerud allerede i pausen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media