STRID: RBK og styreleder Ivar Koteng er i konflikt med tidligere hovedtrener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
STRID: RBK og styreleder Ivar Koteng er i konflikt med tidligere hovedtrener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

RBK-bråk og søksmål:

RBK slår tilbake mot Ingebrigtsen og Hoftun

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng mener klubben ikke gjorde noe galt.

Dagbladet skrev i forrige uke at de to tidligere RBK-trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun stevner sin gamle arbeidsgiver Rosenborg BK. Trenerne reagerer på måten de fikk sparken på i sommer.

Rosenborg på sin side hevder de har gjort alt etter boka.

- Da RBK skrev kontrakt med Kåre Ingebrigtsen, var det et vesentlig poeng for begge parter å regulere en mulig avslutning av avtalen. RBK var innstilt på å gi et betydelig sluttvederlag, mot at Kåre Ingebrigtsen kunne akseptere avtalen. Et forslag med blant annet dette som innhold ble utformet og overlevert Kåre Ingebrigtsens advokat for aksept, og avtalen ble akseptert og signert av begge partene, sier RBKs styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen.

Kåre Ingebrigtsen ble ansatt som hovedtrener i RBK sommeren 2014, og kontrakten ble forlenget 2016 - og er ifølge Adresseavisen her en klausul ble underskrevet.

Koteng mener i intervju med lokalavisa at klubben ikke handlet i strid med arbeidsmiljøloven.

- Hovedtrener (Ingebrigtsen) er øverste leder for den sportslige aktiviteten i RBK. Vi har vurdert at en slik klausul er i klart svar med arbeidsmiljøloven. Dette er det sentrale spørsmålet i saken, og vil bli prøvd for retten. De lærde strides, sier Koteng.

Styrelederen vil ikke gå i detalj på klausulen i kontrakten. Tidligere har Adresseavisen og andre medier skrevet at RBK-trenere får utbetalt ett års etterlønn dersom de får sparken.

Sist onsdag ble RBK formeldt kjent med stevningen. Via sine advokater forklarte Ingebrigtsen og Hoftun stridens kjerne.

- Kort fortalt dreier sakene seg om RBKs brudd på arbeidsmiljølovens stillingsvernsregler ved avslutningen av Ingebrigtsen og Hoftuns arbeidsforhold. Norske fotballtrenere er som andre arbeidstakere omfattet og beskyttet av arbeidsmiljøloven, herunder bestemmelsene om stillingsvern. Når en arbeidsgiver som RBK velger å ikke forholde seg til disse reglene, får det konsekvenser. Sakene vil nå være gjenstand for domstolsbehandling, og vi har ingen ytterligere kommentarer, opplyser advokat Stein Kimsås-Otterbech i Advokatfirmaet Thommessen AS og advokat Andreas Messelt Ekker i Bjerkan Stav Advokatfirma AS i en melding til blant andre Dagbladet.

Rini Coolen tok over som hovedtrener for RBK da Ingebrigtsen fikk fyken i sommer. Rosenborg møter RB Leipzig til kamp i Europaligaen klokka 18.55 på Lerkendal torsdag.