RBK slipper kvalifisering?

Rosenborg kan slippe kvalifisering til Champions League neste år. RBK-direktør Nils Skutle har funnet et smutthull som gjør at han håper å kunne manøvrere klubben rett inn i gruppespillet uten kvalifisering, skriver Adresseavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge er på tiendeplass på fjorårets nasjonsranking fra Uefa, og det er en plass for dårlig til å kunne gå rett inn i gruppespillet. Men spørsmålet er hva som skjer hvis vinneren av årets mesterliga er ett av de lagene som skulle hatt automatisk plass i mesterligaen uansett.

Nils Skutle vil gjøre krav på at Rosenborg får den ledige plassen hvis årets vinner er automatisk kvalifisert som serievinner eller toer i en av de tre store ligaene, Tyskland, Italia eller Spania, eller serievinner fra de seks neste nasjonene på rankingen. Sjansene for at det skjer er betydelig.

- Jeg må få banket gjennom denne saken i Uefa. Det er viktig å få svar på hva som legges til grunn før situasjonen oppstår, sier Skutle som er i den heldige situasjonen at han er med i Uefas såkalte spesialgruppe for utviklingen av europacupene og dermed har personlig kontakt med de rette personene.

Konkurrenten om den ledige plassen er i første rekke Italia som topper rankingen, og som trolig vil kreve at lag nummer tre i serie A går foran. Dette laget skal egentlig gå inn i tredje kvalifiseringsrunde sammen med Rosenborg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer