RBK slipper kvalifisering?

Rosenborg kan slippe kvalifisering til Champions League neste år. RBK-direktør Nils Skutle har funnet et smutthull som gjør at han håper å kunne manøvrere klubben rett inn i gruppespillet uten kvalifisering, skriver Adresseavisen.

Norge er på tiendeplass på fjorårets nasjonsranking fra Uefa, og det er en plass for dårlig til å kunne gå rett inn i gruppespillet. Men spørsmålet er hva som skjer hvis vinneren av årets mesterliga er ett av de lagene som skulle hatt automatisk plass i mesterligaen uansett.

Nils Skutle vil gjøre krav på at Rosenborg får den ledige plassen hvis årets vinner er automatisk kvalifisert som serievinner eller toer i en av de tre store ligaene, Tyskland, Italia eller Spania, eller serievinner fra de seks neste nasjonene på rankingen. Sjansene for at det skjer er betydelig.

- Jeg må få banket gjennom denne saken i Uefa. Det er viktig å få svar på hva som legges til grunn før situasjonen oppstår, sier Skutle som er i den heldige situasjonen at han er med i Uefas såkalte spesialgruppe for utviklingen av europacupene og dermed har personlig kontakt med de rette personene.

Konkurrenten om den ledige plassen er i første rekke Italia som topper rankingen, og som trolig vil kreve at lag nummer tre i serie A går foran. Dette laget skal egentlig gå inn i tredje kvalifiseringsrunde sammen med Rosenborg.

(NTB)