Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK sliter på overgangsmarkedet

Har sjekket ut 10 mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RBKs heltidsansatte talentspeider, Stig Torbjørnsen, har tipset klubben om ti navn siden han startet i jobben 1. mai. Men ennå har ikke RBK lyktes i å hente forsterkninger.

-  Vi leter over hele verden, og så langt har jeg en liste på rundt 25 interessante navn. Rundt ti av dem har vi sjekket status på, men de har ikke vært tilgjengelige av forskjellige årsaker, sier Stig Torbjørnsen til Dagbladet.

Blant dem som var ønsket på Lerkendal er de unge svenskene Karl Svensson og Mikael Antonsson - som i stedet gikk til henholdsvis Glasgow Rangers og Panathinaikos.

Sistnevnte attpåtil som Bosman-spiller.

Mens RBK sliter med å forsterke laget, har Ståle Solbakkens FC København svidd av nesten 50 millioner kroner på spillere som Jesper Grønkjær, Fredrik Berglund, Brede Hangeland, Atiba Hutchinson og Oscar Wendt.

Alle solide forsterkninger.

Må opp i pris

-  Selvsagt ønsker vi best mulig spillere billigst mulig. Men de er ikke lette å finne. Om vi ønsker å konkurrere med de beste klubbene i Skandinavia så sier det seg selv at vi må opp på det samme prissjiktet for å hente spillere. Det er et tøft marked, sier Stig Torbjørnsen.

-  Hvor nære har dere vært en overgang?

-  Vi var nære på Mikael Antonsson. Men så dukket Hans Backe og Panathinaikos opp i siste liten. Da har vi forståelse for spillerens valg; han fikk bedre lønn, kom lenger sørover i Europa, til et bedre lag - og får en svensk trener som vil satse på ham.

RBK er i første rekke på utkikk etter forsvarsspillere. Det betyr ikke at RBK utelukker forsterkninger i andre lagdeler.

-  Får vi tak i gode spillere som både forsterker og forynger oss, så handler vi.

Neppe norske

-  Hvor sannsynlig er det at RBK har kjøpt spillere før overgangsvinduet stenger 31. august?

-  Det er det stor sannsynlighet for. Men vi kjøper bare om vi får tak i spillere vi mener er gode nok. Vi skal ikke kjøpe for å kjøpe, men RBK har økonomiske muskler til å matche mange, dersom vi finner noen vi er sikre på at er en god investering.

-  Hvor aktuelle er norske spillere?-  Neppe så veldig. Spesielt i forsvar er det vanskelig å se norske spillere i riktig alder som kan forsterke oss. Dessuten er norske spillere altfor dyre, sier Stig Torbjørnsen.

<B>SLITER:</B> Daniel Braaten og RBK venter fortsatt på forsterkninger. Så langt har klubbens talentspeider tipset om ti navn - uten at noe har skjedd.