Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017

RBK slo Molde etter sjokkstart og Bendtner-selvmål:
- Eliteserien er avgjort

Kåre Ingebrigtsen fnyste av Ole Gunnar Solskjærs offensivitet og avskrev Molde i gullkampen allerede før kampen. Etter 2-1 i derbyet har RBK-treneren foreløpig sine ord i behold.

Live-published photos and videos via Shootitlive

  • Rosenborg - Molde 2-1 (2-1)

OSLO/LERKENDAL (Dagbladet): Landslagstrener Lars Lagerbäck var én av mange som bidro til å fylle Lerkendal i anledning derbyet mellom Rosenborg og Molde.

Lagerbäck fikk blant annet se Fredrik Midtsjø score, storspille og styrke sitt landslagskandidatur. Norges landslagssjef fikk også se Milan Jevtovic fortsette storspillet og Nicklas Bendtner - helt uvitende - sette ballen i eget mål.

To mål rett vei var imidlertid nok til at Rosenborg slo Molde 2-1 i toppkampen i Trondheim. Kåre Ingebrigtsen har dermed sine ord i behold etter å ha gått knallhardt ut i et intervju med Dagbladet før derbyet.

- Jeg ser ikke på Molde som vår gullutfordrer. Det er Odd som er den sterkeste utfordreren. De har mer kontinuitet. Molde har et ungt lag, som neppe er gode nok i det lange løp helt ennå, sa Ingebrigtsen til Dagbladet før kampen.

Han var også sterkt uenig med Solskjær i at Molde har Eliteseriens beste spisser.

- De beste spissene er i Rosenborg. Det er det vel ikke noen tvil om. Og ikke minst har vi den beste og bredeste troppen, mener RBK-treneren.

- Det betyr vanvittig mye

JUBEL: Rosenborg ledet 2-0 før det var spilt ti minutter på Lerkendal. Selv om Molde reduserte, tok RBK tre nye poeng. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
JUBEL: Rosenborg ledet 2-0 før det var spilt ti minutter på Lerkendal. Selv om Molde reduserte, tok RBK tre nye poeng. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Han har neppe endret mening etter kveldens kamp, selv om Bendtner var uheldig da han i duell med Stian Gregersen var sist på Moldes redusering. Trøndernes pangstart - anført av glohete Jevtovic og Midtsjø - ga Rosenborg et så godt utgangspunkt at Molde aldri klarte å slå tilbake.

Romsdalingene presset på og gjorde en god 2. omgang, men det holdt ikke til å ta med seg poeng hjem fra Lerkendal.

- Vi bestemte oss å trykke til og vinne duellene fra start. Molde er vår største rival. Vi visste det var stinn brakke, og det betyr vanvittig mye å slå dem, sier Midtsjø til Eurosport.

- Vi har fått en fantastisk bra start på sesongen, selv om vi har møtt tøffe motstandere. Det blir påskeegg på hele gjengen, lover Ingebrigtsen.

Benket sin største stjerne

Nicklas Bendtner, Pål André Helland og Milan Jevtovic var igjen tilbake i startoppstillingen til Rosenborg etter å ha blitt hvilt mot Sandefjord. Ole Gunnar Solskjær valgte på sin side å benke Björn Bergmann Sigurdarson, som Molde-treneren mener er Eliteseriens beste spiss.

PRESTISJE: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen vant duellen mot Molde-trener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PRESTISJE: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen vant duellen mot Molde-trener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Solskjærs plan slo imidlertid feil. Etter ni minutters spill ledet Rosenborg allerede 2-0.

Den første scoringen kom da Vegar Eggen Hedenstad kom på et herlig løp og fikk til slutt kneet ballen videre til Milan Jevtovic, som satte ballen i hjørnet som Molde-keeper Andreas Linde forlot. Iskaldt, presist og elegant.

Da var det spilt sju minutter. Få sekunder etter at Lerkendal-publikummet hadde satt seg ned igjen etter scoringen, måtte de reise seg på ny. Igjen var Jevtovic involvert. Chippen ble headet videre i mål av Fredrik Midtsjø, som kom på et susende løp og ofret alt for å ordne 2-0.

Sammenlignes med Brattbakk

Det klarte Midtsjø. Solskjær og Molde fikk en marerittstart på toppkampen.

- Etter tre runder er altså Eliteserien avgjort, skrev Jesper Mathisen på Twitter.

Mathisen hyller Jevtovic.

- Som å se Harald Martin Brattbakk! mener TV 2s fotballekspert.

- Jevtovic den spilleren som imponerte RBK-spillerne mest i vinter. Sikkert ikke noe mindre imponert nå.

Kåre Ingebrigtsen skryter også av nysigneringen og trekker fram Midtsjø i tillegg.

- Milan og Fredrik gjør en fantastisk kamp på venstresiden. Det er viktig å få i gang begge sidene.

Moldes svarte med Bendtner-selvmål

Etter 21 minutter slo imidlertid gjestene tilbake. Ruben Gabrielsen headet et frispark på tvers.

I duellen mellom Stian Gregersen og Nicklas Bendtner gikk ballen først i stolpen, så i dansken og i mål. Dermed noterte Bendtner seg for sin tredje «scoring» på tre kamper, men denne gang i eget mål.

- Bendtner er ikke en Gud, som dere tror. Det er ikke sånn at han kommer til å score på hver dødball. Vi hadde bra kontroll på ham, sier Gabrielsen til Eurosport.

Trønderne fortsatte å angripe og skapte en megasjanse etter en knapp halvtime. Midtsjø snappet ballen, skar inn i banen og spilte fri Helland, men alene med Linde ble avslutningen stoppet av Moldes sisteskanse.

Helland skapte en ny god mulighet like etter. Det samme gjorde Sander Svendsen, men 2-1 sto seg til pause.

Ny plan i pausen

Solskjær valgte da å sette inn Björn Bergmann Sigurdarson for Christoffer Remmer, og gjestene skapte en stor sjanse etter bare 15 sekunder av 2. omgang. Hjemmelaget slapp imidlertid med skrekken.

Molde viste seg fra en bedre og holdt på å utlikne etter 59 minutter. Erik Hestad fant Fredrik Brustad foran mål. Fra bakerste stolpe headet Molde-spiss ballen i stolpen.

Så mye nærmere enn det kom ikke Molde utligning og poeng. Rosenborg vant 2-1 og innehar tabellteten nå helt alene med ni av ni mulige poeng. Sarpsborg 08 har mulighet til å gå opp i ni poeng også de, om de slår Viking hjemme i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media