RBK sløste mot Tromsø

Skal score mot Real i stedet.

(Dagbladet.no): Rosenborg - Tromsø 1-1.

Det handlet om tabellplasseringer på Lerkendal. Og om formen før RBKs Champions League-møte med Real Madrid tirsdag og TILs uefacupeventyr mot Strasbourg torsdag.

– Vi spilte en god kamp. Samtidig var også Tromsø farlige og hadde en fire-fem klare målsjanser, sier Per-Mathias Høgmo ANB.

Begge lag kan glede seg over mange sjanser, og gode keepere.

Rosenborg sto med fem strake seirer, og bare en strålende TIL-keeper i Lars Hirschfeld hindret flere mål på Lerkendal i kveld.

Tyskkanadieren sto i veien for alt, unntatt Daniel Braatens utlikning 27 minutter før slutt. Høyrevingen dundret ballen i krysset da Per Ciljan Skjelbred slo inn fra motsatt kant.

Også RBK-keeper Espen Johnsen var solid, men han var sjanseløs da TIL tok ledelsen. Et passivt RBK-forsvar lot Karim Essediri stjele ballen i feltet, og Stephen Ademolu var først på ballen i feltet.

Frode Johnsen var flere ganger nære ved å gi RBK seieren. Og Thorstein Helstad var alene med keeper som innbytter. Men til slutt betydde det ingenting for trønderne. Tre poeng hadde likevel gitt sjuendeplass.

TIL LEDET: Christer Basma og RBK-backene fikk kjørt seg mot de formsterke gutan fra nord. Foto: Scanpix
TIL LEDET: Christer Basma og RBK-backene fikk kjørt seg mot de formsterke gutan fra nord. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi får satse på at de går inn på tirsdag i stedet, sier Johnsen til adressa.no.

TIL-trener Steinar Nilsen er meget fornøyd med at gutan sto i mot.

- Vi ble presset litt bakover utover i 2. omgang av et godt RBK-lag. Når de får komme i sine overganger, blir det farlig. Men vi stod godt imot. Midtstopperne kontrollerte bra og bakerst stod Lars Hirschfeldt glimrende, sier Nilsen til Bladet Tromsø.

UTLIKNET: Bare Daniel Braaten fikk hull på byllen for RBK.