RBK smadret Glimt

Skadeskutt RBK-lag viser gulltakter.

(Dagbladet.no): Fotballsesongen er snaut to og en halv måned unna, men allerede har RBK vist seg fram fra sin sedvanlig giftige side.

RBK stilte i ABRA-hallen utenfor Trondheim uten mange av storspillerne. Ifølge Adressa.no er Per Ciljan fortsatt ute, Daniel Braaten hadde lyskeproblemer, Jan Gunnar Solli er fremdeles i opptrening, og Thorstein Helstad har et tretthetsbrudd.

Men de siste årenes beste norske lag lot seg ikke merke nevneverdig for det. Reservene og nyinnkjøpene sørget for at det ble et kalas av de sjeldne på innendørsbanen fredag kveld.

Det gikk 22 minutter før Christer Basma innledet målrushet, og to minutter etter la Vidar Riseth på til 2-0.

Stjal showet

Men det var nyinnkjøpte eks-TILer Karim Essediri som stjal showet i kveld.

Først jobbet han seg nedover høyresiden, fintet av en spiller og la inn på RBK-vis til Eguren, som bredsidet ballen i mål. Deretter tok han selv kontrollen, minuttet senere.

På en overgangsmulighet ruste han gjennom Glimtforsvaret og knallet ballen i mål, sitt første av to for dagen.

Legger lista høyt

Han la også på til 6-0 etter 72 minutter, men da synes RBK-spillerne det fikk være nok. Kampen ebbet ut, og RBK har allerede vist seg fram fra en helt annen side enn de gjorde i fjor.

Nå venter La Manga med treningsopphold og nye muligheter til å legge lista høyt foran kommende sesong.

STORSPILLER: Karim Essediri, her i den gamle TIL-drakta, storspilte for RBK i dag. To mål og en målgivende var fasit etter nitti minutter.