RBK snuser på Helstad og Karadas

RBK-sjef Nils Arne Eggen vil være med i budrunden dersom Thorstein Helstad og Azar Karadas selges. Men Brann tror ikke trønderne er villig til å bruke nok penger.

Eggen la ut forsiktige følere for Brann-talentene i Adresseavisa i dag, med forbehold for at Brann har sjans til å beholde gutta i Bergen.

- Men hvis de stryker til utlandet, så er vi på banen, sier Eggen.

I Bergen sitter Brann med store økonomiske problemer. Salg av Helstad og Karadas er en av mulighetene til å få de nødvendige pengene inn.

Vil beholde

- Rosenborg skal få være med, det er ikke noe problem. Men nå satser vi primært på å beholde spillerne, sier sportslig leder Arne Møller til Dagbladet.no.

Han tviler likevel på at det er realistisk for trønderne å tro de kan konkurrere på lik linje med utenlandske klubber.

- Jeg vet ikke hva Rosenborg er villig til å betale, men de pengene de har lagt på bordet tidligere er vel ikke akkurat nok, sier Møller.

Situasjonen hos sølvvinnerne fra Bergen er såpass alvorlig for tida at både Karadas og Helstad virkelig er til salgs til riktig pris.

- Det er ikke lett å si nei til salg hvis vi står i skifteretten. Og det er ikke langt unna, sier Møller.

For slitsomt

Lyspunktet i den tunge novembermåneden er responsen Brann har fått etter seriesølvet. Og ikke minst: Til høsten skal bergenserne ut i Champions League-kvalik.

- Sølvet åpnet flere muligheter. Nå kan vi prøve å være offensive økonomisk. Ingenting er løst, men vi må ha midler for å klare vinteren. Og så er vi nødt til å snu det i klubben. Det er for slitsomt som vi driver nå, sier Møller som ikke tør å sjanse på at millionene kommer etter Champions League-kvaliken neste høst.

- Vi kan ikke være så naive. Det er et nåløye og svært vanskelig. Der skal vi lære av Rosenborg, sier Møller.

<B>ØNSKET:</B> Thorstein Helstad og Azar Karadas er ønsket av RBK, dersom Brann bestemmer seg for å selge.