Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-sommer i Frankrike

Ti av spillerne i Rosenborgs startmannskap regner seg som reelle kandidater til en plass i Norges VM-tropp. Bare Bjørn Otto Bragstad har avfunnet seg med at han ikke blir blant Drillos utvalgte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han har neppe tenkt å ta ut ti stoppere, fastslår Bragstad med et smil. Men resten av spillerne venter med å planlegge sommerferien til VM-troppen er tatt ut. Noen føler seg ganske trygge på tillit, andre er usikre. Men drømmen om Frankrike-tur deler de.

Tidlig i høst luftet RBK-trener Nils Arne Eggen i et intervju med NTB sin frustrasjon over at så få fra den hjemlige serien får sjansen på landslaget. Men hvis spillerne hans har rett, får han ingen grunn til å rase når Drillo deler ut VM-billettene i mai.

Optimisme bakerst

- Jeg har en mulighet. Frode Grodås og Thomas Gill er vel i praksis sikre, men det skal være med en keeper til. Jeg regner med at Thomas Myhre og jeg kjemper om den plassen, sier Jørn Jamtfall.

Også RBKs backrekke med henholdsvis Vegard Heggem og Erik Hoftun håper på å bli belønnet med plass blant Drillos menn.

- Men det blir tøft. Ronny Johnsen og Henning Berg er klare, og jeg antar at Drillo tar med to stoppere til. Da konkurrerer jeg mot folk som Dan Eggen og Tore Pedersen. Dessuten kan Steinar Nilsen bli aktuell hvis han har suksess i Milan. Og ikke glem Bjørn Otto!, sier Hoftun

Bergdølmo med selvtillit

André Bergdølmo har blomstret praktfullt etter overgangen fra Lillestrøm, og mener å ha gjort seg fortjent til VM-deltakelse.

- Jeg bør være med. Det er ikke så mange venstrebacker å velge mellom, slår han fast.

På midtbanen mønstrer Rosenborg klassespillere med VM-ambisjoner: Evighetsmaskinen Roar Strand og Bent Skammelsrud.

Mini som ventet

Framme er det neppe direkte oppsiktsvekkende at Mini Jakobsen synes han fortjener tillit.

- Jeg bør være med på landslaget. Det er ingen bedre flankespillere enn meg, med et mulig unntak for Heggem.

Sigurd Rushfeldt er ikke fullt så bombastisk.

- Men muligheten er til stede. Blant spisskandidatene er det vel bare Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær som er sikre. Mellom oss andre er det jevnt.

Harald Brattbakk tror hans muligheter er betinget av hva slags spillertyper Drillo føler behov for.

- Jeg scorer mye, men er best når jeg får rom å jobbe i. Hvis Drillo tror det kan bli slike i VM, stiger mine sjanser. Jeg vurderes trolig opp mot spillere jeg ligner på, som Solskjær og Østenstad, sier målkongen som debuterer for Celtic mot Hearts lørdag.

(NTB

VM-HÅP André Bergdølmo er en av mange Rosenborg-spillere som venter med å legge sommerferieplaner. Så godt som alle mann i RBKs førsteoppstilling har håp om å tilbringe sommeren i Frankrike sammen med Drillo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!