SCORET: Rosenborgs Christian Gytkjær jubler etter 1-0-scoring i RBK - TIL på Lerkendal stadion.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SCORET: Rosenborgs Christian Gytkjær jubler etter 1-0-scoring i RBK - TIL på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

RBK sparte spillere, men hadde ingen problemer mot Tromsø

Vant 3-1.

  • Rosenborg – Tromsø 3-1

LERKENDAL (Dagbladet) I tillegg til alle skadene stilte Rosenborg uten spillere som Jonas Svensson, Tore Reginiussen og Holmar Örn Eyjolfsson fra start mot Tromsø. De endret også formasjon til en skjev 4-3- 3 med Christian Gytkjær og Matthias Vilhjalmsson som spisser.

Det fungerte bare sånn passelig og eksperimentet ble avsluttet etter 60 minutter da Jonas Svensson kom inn på sin vante back og Fredrik Midtsjø ble plassert tilbake på vanlig indreløperposisjon.

Først da begynte Rosenborg å ligne seg selv igjen – i en kort periode.

Mike Jensen og Christian Gytkjær ble nemlig også byttet ut, og det var ikke mye samhandling igjen å spore i resten av trønderne.

Fryktelig upresist

Første omgang på Lerkendal var nemlig ikke noe vakkert skue. Tromsø lå lavt og Rosenborg var upresise. Slikt blir det lite moro av, èn sjanse og èn halvsjanse til hvert av lagene for å være nøyaktig.

Men for Rosenborg holdt det til å score ledermålet, og det kom etter en av altfor få vellykkede pasninger.

Plutselig stemte samhandlingen mellom løp og pasning, og når Anders Konradsens målgivende var like vakker som Christian Gytkjærs rolige avslutning med tåa, stod det 1-0 til Rosenborg etter de første 45.

Tromsø på sin side hadde en OK mulighet da trønderen Gjermund Åsen skjøt utenfor og en litt større da Michael Ingebrigtsen fikk vandre på tvers av 16-meteren og sendte avgårde et bra skudd som endte i corner.

Store TIL-sjanser

Etter pause var det Tromsø som åpnet best med en trippelsjanse etter tre minutter, men verken Jostein Gundersen, Ulrik Yttergård Jenssen eller Thomas Lehne Olsen fikk ballen i mål.

I stedte broderte Rosenborg seg fint gjennom på høyresiden og Elbasan Rashani ble felt i 16-meteren. Straffen satte Christian Gytkjær sikkert i mål.

Men TIL slo tilbake etter 70 minutter da Magnus Andersen fant Runar Espejord i feltet og TIL-spissen scoret sikkert til 2-1.

Rødt kort

Kamp igjen på Lerkendal, altså, og den kampen ville gjerne TIL-innbytter Sofien Moussa gi sitt bidrag til.

Med knappe ti minutter igjen å spille pådro han seg like godt to gule kort på noen sekunder. Først med en knallhard takling og deretter da han mistet hodet med usportslig opptreden i etterkant.

Sportslig skjedde hadde Tromsø en enorm sjanse minuttet før slutt da Lasse Nilsen headet i innsiden av stanga og ut. Men Rosenborg holdt slo tilbake og Elbasan Rashani scoret endelig på overtid og satte spikeren i kista.

Rosenborg tok et nytt steg mot seriegullet, mens Tromsø fortsatt ligger usikkert til på nedre halvdel.