RBK-spiller fikk rødt kort for å vise finger til dommeren

Hevder han er uskyldig. Se video og bedøm selv!

(Dagbladet): John Chibuike har bare startet tre kamper for Rosenborg denne sesongen, og har totalt spilt 246 minutter med Tippeliga-fotball. Det kan bli en stund til han får spille igjen.

Nigerianeren risikerer nemlig to kampers utestengelse etter at han fikk rødt kort i en 2. divisjonskamp for Rosenborgs andrelag. Det var på overtid i 0-0-kampen mot Nybergsund i går at han ble utvist.

Chibuike er i en duell høyt i banen når dommeren blåser i fløyta. Spillerens svarer med å plukke opp ballen med hånda, og når han slipper kula reagerer dommer Kent Ove Hammer.

Viste finger I videoen, som du kan se øverst i saken, løper dommeren mot Chibuike før han resolutt drar fram det røde kortet. Hammer mener at 25-åringen viste fingeren.

- Jeg hørte ikke noe munnbruk. Det røde kortet er kun basert på fingeren, sier Hammer til Adressa, som nå har sendt en rapport til domsutvalget.

Chibuike blir stående å prate med dommeren etter utvisningen, før han hjelper motstanderspilleren han var i duell med opp på beina. har derimot en helt annen versjon av det som skjedde.

- Jeg kan ikke skjønne hvordan dommeren kunne oppfatte at jeg viste ham fingeren. Det var ingen andre som oppfattet det. Jeg bare sa «hva i helvete» og kastet fra meg ballen. Kanskje han misforstod meg, men jeg viste ham definitivt ikke fingeren, sier Chibuike til Adressa.

Kan få utestengelse Midtbanespilleren hevder han ville innrømmet det hvis så var tilfelle, og var overrasket da han fikk se det røde kortet.

Dersom Chibuike blir straffet med to kampers karantene, vil det han en effekt på eliteseriekampene i den perioden han er utestengt. Han risikerer derfor å måtte stå over kamper med Rosenborgs a-lag.

IKKE ENIG: John Chibuike hevder han ikke viste finger til dommeren.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
IKKE ENIG: John Chibuike hevder han ikke viste finger til dommeren. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer