RBK-spillere festet etter TIL-tapet

- Jeg ville ikke ha gått ut etter en slik prestasjon, sier sportslig leder Erik Hoftun.

Flere RBK-spillere gikk på byen etter den svake innsatsen mot Tromsø lørdag. Erik Hoftun mener det gir dårlig signaleffekt.

- Jeg ville ikke ha gått ut på byen etter en slik prestasjon, sier sportslig leder Erik Hoftun til Adresseavisen.

Han innrømmer at klubben ved to anledninger i år har gjennomgått retningslinjene for hva som er lov og ikke lov når det gjelder bruk av alkohol under sesongen.

- Vi hadde en gjennomgang i vinter, og senest for to-tre uker siden tok vi det opp igjen. Da fikk vi flere hint om at spillere festet på byen. Vi tok det opp, men opplevde at det var storm i et vannglass og valgte å tro på spillerne. Men får vi flere tips og hint om dette, må vi kanskje være strengere, sier Hoftun.

Adresseavisen vet at minst fire RBK-spillere var ute på byen etter tapet for Tromsø lørdag kveld.

- Jeg mener spillerne selv har ansvar for å vise sunn fornuft. At spillere i hele tatt gikk ut på byen etter prestasjonen mot Tromsø gir et dårlig signal. Der bør spillerne være seg sitt ansvar bevisst, sier han.

- Hva er reglene til Rosenborg i forhold til å gå ut på byen og nyte alkohol?

- Etter kamp, med én uke til neste kamp, kan spillerne gå ut. At man tar et par øl er greit, og slik har det alltid vært. Men er det kamp søndag og onsdag er det uaktuelt. Og ingen skal være på byen fredag hvis vi har kamp søndag, sier Hoftun.

VURDERER INNSKJERPING: - Får vi flere tips og hint om dette, må vi kanskje være strengere, sier RBKs sportslige leder Erik Hoftun, her sammen med trener Trond Henriksen (t.v.). Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
VURDERER INNSKJERPING: - Får vi flere tips og hint om dette, må vi kanskje være strengere, sier RBKs sportslige leder Erik Hoftun, her sammen med trener Trond Henriksen (t.v.). Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

RBK har slitt i sesongstarten. Lørdag ble det 0-1 hjemme mot Tromsø. Trønderne ligger på en skuffende tolvteplass i eliteserien.

(NTB)

RBK-spillere festet etter TIL-tapet