RBK-spillerne avsatte Ola By Rise i garderoben

Ombestemte seg minutter seinere.

MÅTTE GÅ: I sin eneste sesong som hovedtrener, ledet Ola By Rise (t.h.) Rosenborg til seriegull og Champions League-deltakelse. Her fra avskjedsstundens pressekonferanse - med daværende sportsdirektør Rune Bratseth, og Erik Hoftun og Harald Brattbakk fra spillerutvalget. Foto: Tom E. Østhuus
MÅTTE GÅ: I sin eneste sesong som hovedtrener, ledet Ola By Rise (t.h.) Rosenborg til seriegull og Champions League-deltakelse. Her fra avskjedsstundens pressekonferanse - med daværende sportsdirektør Rune Bratseth, og Erik Hoftun og Harald Brattbakk fra spillerutvalget. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I en årrekke var Ola By Rise (54) tilknyttet Rosenborg. Han var lagets førstekeeper fra slutten av 70-tallet til han la opp etter å ha sikret cupgull i 1995. Men selv etter at han ga seg, hadde Rise en høy stjerne på Lerkendal, og etter mange år som assistenttrener for både Nils Arne Eggen, Trond Sollied og Åge Hareide, ble den gamle keeperen gitt hovedtrenerjobben før 2004-sesongen.

Det endte i gull og Champions League-deltakelse. Ola By Rise er faktisk den siste tippeligatreneren som har klart nettopp det - å vinne serien og kvalifisere seg for gruppespillet i Europas mest fornemme turnering samme høst.

Likevel fikk han ikke fortsette inn i 2005.

Ny bok I morgen kommer boka «Ballens bane» i bokhandelen. Her skriver Ola By Rise om sine opplevelser fra norsk fotball gjennom fem forskjellige tiår. Om Rosenborg-avskjeden - som Dagbladet avslørte før Rise visste om den - skriver han:

«Nils Skutle var like klar: «Hadde vi vært på normalt nivå, ville vi hatt 55 poeng og vært seriemestre for lenge siden.» Ikke rart at Dagbladet trakk konklusjonen for dem, selv om to serieomganger gjensto. Treneren skulle felles i løpet av november.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer