Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-spillerne uenige i Ingebrigtsen-sparkingen

RBK-spillerne ba ledelsen om å gjeninnsette Ingebrigtsen

Rosenborg-spillerne sier i en pressemelding til NTB at de er «monumentalt uenig i styrets beslutning» etter at trener Kåre Ingebrigtsen fikk sparken.

20180420 TRONDHEIM Kåre Ingebrigtsen.


Foto: Hans Anre Vedlog  / Dagbladet
20180420 TRONDHEIM Kåre Ingebrigtsen. Foto: Hans Anre Vedlog / Dagbladet Vis mer

En samlet spillergruppe ba ledelsen om å gjeninnsette både Kåre Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun, men ble ikke hørt.

«Vi, en samlet spillergruppe, er monumentalt uenig i styrets beslutning om å avskjedige Kåre og Erik. En samlet spillergruppe har stått bak trenerteamet til siste slutt, og gruppa mener de var og ville vært best skikket til å utvikle oss videre. Spillergruppa ba om at styret skulle gjeninnsette Kåre og Erik, men styret sto på sitt», skriver Rosenborg-spillerne i en melding til NTB.

Meldingen er signert «Spillergruppa i Rosenborg».

Uenige

Det var Rosenborgs styreleder, Ivar Koteng, som møtte pressen torsdag kveld og informerte om styrets beslutning.

Koteng bekrefter overfor Dagbladet at ledelsen har hatt et møte med spillergruppa, og at konklusjonen er at spillerne og ledelsen er uenige. Videre omtaler han tonen som saklig og god.

- Hva slags reaksjoner har dere fått, både fra folk flest og i klubben etter gårsdagens avgjørelse?

- Folk er engasjerte når det gjelder Rosenborg. Noen er enige og andre er helt uenige, sier Koteng til Dagbladet.

Videre sier han at alt fokus nå ligger på Celtic-kampen i neste uke.

STYRELEDER: Ivar Koteng, her med pressesjef Trond Alstad. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
STYRELEDER: Ivar Koteng, her med pressesjef Trond Alstad. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Meldingen

Dette står videre i meldingen:

«Vi takker for fire fantastiske år, med meget gode resultater og gjenreisingen av Rosenborg som Norges desidert største klubb.

Ingen tidligere RBK-trener har like gode resultater i sine fire første år i klubben.

Videre vil vi forholde oss profesjonelt til de som nå kommer inn, og vil gjøre vårt ytterste for å prestere i kommende kamper.

Klubben er viktigst.

Utover dette vil vi ikke gi noen ytterlige kommentarer, for å ha maks fokus i perioden framover».

Dagbladet har vært i kontakt med Pål André Helland fredag ettermiddag, han viser til pressemeldingen og vil ikke gi noen ytterlige kommentarer på noen av Dagbladets spørsmål om situasjonen.

- Aldri sett noe liknende

TV 2-ekspert Jesper Mathisen visste at flere av Rosenborg-spillerne var uenige i avgjørelsen som ble tatt i går, men han er likevel overrasket over at spillerne nå går så hardt ut som de gjør:

- At de går ut på den måten har jeg aldri i mitt liv sett maken til. Normalt sett er det sånn at når en trener blir sparket er man litt lojal til klubben og tenker på egen framtid. Men her får Kåre en unison støtte fra en spillergruppe med masse erfaring, meritter, kraft og baller. Jeg syns det er tøft gjort, sier Mathisen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Jeg er sjokkert over at styret ikke har en bedre dialog med et par av spillerne. Hvorfor har ikke kapteinen og 2-3 spillerne vært med i diskusjonen? Jeg kan ikke fatte det.

Vidar Riseth synes det også er rart at ingen av spillerne var involvert i avgjørelsen.

- Tidligere hadde det vært normalt at spillerutvalget ved kaptein og visekaptein ville blitt informert og rådført i prosessen. Det var overraskende at de ikke var det, jeg trodde jo at spillerne ville vært med på det. Styret tenkte vel de hadde kompetente nok folk i Vegard Heggem, Rune Bratseth og Fredrik Winsnes, sier RBK-profilen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Det er jo et sterkt budskap. Men jeg har litt troa på at de har en ny trener klar, sier Riseth.

HERJET: Rosenborg-spillerne knuste FK Haugesund hele 6-0 på bortebane. Video: Joachim Baardsen/Dagbladet Vis mer

Profesjonelle

Jesper Mathisen tror Rosenborg-spillerne nå er så profesjonelle at de klarer å holde fokus inn mot det som skal skje den kommende uka.

- Spillerne er så proffe at de gir hundre prosent for RBK, det har de fokus. Men nå har ikke Koteng bare lagt hodet på blokka, han har lagt hele Koteng på blokka. Det har styre og stell også gjort. Hvis den som tar over ikke leverer, må de som beslutter i Rosenborg finne seg noe annet å gjøre, sier Mathisen.

Fotballeksperten har liten tro på at Rosenborg får inn noen som kan løfte dem vesentlig på kort sikt:

- Kåre er en mann som er lett å like og han har fått til fantastiske ting de siste åra. Ingen kan ta ham på resultatene. Det er nesten ikke mulig å gjøre det bedre med Rosenborg sånn fotballen i Europa har blitt. Det er nesten utopi å tro at klubben skal kvalifisere seg til Champions League de nærmeste åra.