Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-spillerne forberedt på lønnskutt

- Vi kan ikke bare fortsette å kjøre på, sier Rosenborg-kapteinen.

MÅ NED I LØNN: Rosenborg taper for mye i året, og nå diskuteres det blant annet lønnskutt hos trønderne. Foto: NTB Scanpix
MÅ NED I LØNN: Rosenborg taper for mye i året, og nå diskuteres det blant annet lønnskutt hos trønderne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

ABU DHABI/OSLO (Dagbladet): I dag kunne Adresseavisa fortelle at Rosenborg nå vurderer lønnskutt for å få kontroll på kostnadene som har gitt et tosifret antall millioner i underskudd i fjor.

Overfor Dagbladet bekrefter styreleder Ivar Koteng at lønnskutt kan være et av virkemidlene klubben må ta i bruk for å kutte underskuddet.

Det ble Rosenborg-spillerne informert om allerede i forrige uke.

- Vi registrerer jo at det er minustall, og at det er sånn hvert år nå. Det har de satt en plan for å gjøre noe med i løpet av de nærmeste par åra. Det er klart, da må det kuttes i budsjettene. Vi kan ikke bare fortsette å kjøre på, sier Rosenborg-kapteinen Tore Reginiussen til Dagbladet.

- Alle mann er innforstått med at vi må være med og bidra for å få det til å gå i balanse.

Kan ikke drive sånn
Sammen med stopperkollega Stefan Strandberg er Reginiussen på landslagstur til Abu Dhabi denne uka. Nyhetene om kutt kommer ikke overraskende på duoen, selv om de reiste fra Norge allerede fredag.

- Vi visste om dette før vi dro ned, vi hadde noen møter på det allerede da. Og vi skal se på hva vi kan bidra med. Men vi må bli helt enig innad i spillergruppa, og på sport. Vi må finne ut av det sammen, så kan vi kanskje si hva vi kan bidra med. Men som Tore sier, så bør alle i klubben bidra med noe. Så det er vi innstilt på, sier Strandberg til Dagbladet.

- De fleste klubbene i Norge har slitt på et eller annet tidspunkt med at de går i minus. Rosenborg er en av de klubbene som har mest stabil økonomi, og som kan tåle å gå litt i minus av og til. Men selvfølgelig — det er ikke sånn man skal drive.

Skal kuttes
Også i Rosenborg er det stor forskjell på hvemsom tjener hva. Derfor kan det også være forskjellige utgangspunkt når det gjelder viljen til å kutte i lønn. For enkelte kan et lønnskutt oppleves som veldig dramatisk, mens andre fortsatt vil tjene gode penger etter kutt.

- Kan det være vrient å bli enig om lønnskutt i ei spillergruppe:

- Det vil alltid være individuelle forskjeller, og det er alltid noen som ønsker å bidra mer enn andre. Sånn er det når man er ei stor gruppe. Vi har i alle fall konkludert med at det viktigste vi kan gjøre for å bidra til økonomien, er å vinne serien, og kvalifisere oss for Europa Leagues gruppespill. Da er straks tilstanden en helt annen, sier Reginiussen.

- Prioritet 1 for oss er å bidra til gode sportslige prestasjoner, og gjennom det å sørge for at situasjonen blir bedre. Men i en periode nå kan det hende det også er andre tiltak som er nødvendige.

- Som lønnskutt, det er dialog om det nå?

- Ja, det er i alle fall en dialog om å kutte kostnader på sport på en eller annen måte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media