RBK-spillerne slår ring rundt Tørum

Koné kan ikke skjønne at RBK-sjefen kan gå. For Sapara er Tørum den beste noensinne.

LONDON (Dagbladet.no): Da Rosenborg forberedte seg på møtet med Chelsea i London kokte det hjemme i norsk presse. Knut Tørums framtid som hovedtrener på Lerkendal var uviss.

- RBK-ledelsen har visstnok brukt mye tid og tanker på hvordan de skal få byttet ut Knut Tørum som hovedtrener i klubben, skrev blant andre Dagbladet.no-kommentator Esten O. Sæther i går kveld.

Slike spekulasjoner var nye for de fleste spillerne da Dagbladet.no møtte rosenborgerne på spillerhotellet i Kensington i formiddag.

- Jeg skjønte det da jeg var på pressekonferansen med Tørum mandag. Men de andre vet ikke om det, sier Vidar Riseth til Dagbladet.no.

- Hvilke tanker har du om støyen rundt Tørum?

- Det er ikke noe tema for oss, for å si det sånn. Det jeg ikke er happy med er plasseringen vår i Tippeligaen, men det er hele klubbens feil - også spillerne.

Kan ikke skjønne at Tørum må gå

RBK-spillerne var en glad gjeng i dag, de smilte og fleipet mens de slepte med seg bagene mot spillerbussen.

PRESSET: RBK-ledelsen er ikke fornøyd med resultatene i Tippeligaen. Derfor har Knut Tørum press på seg i høst. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
PRESSET: RBK-ledelsen er ikke fornøyd med resultatene i Tippeligaen. Derfor har Knut Tørum press på seg i høst. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

1-1 mot selveste Chelsea er godt å ha med seg når de flyr hjem til Værnes fra Stanstead i ettermiddag og skal forberede seg til søndagens møte med Sandefjord.

Og noen ville helst bare nyte dagen og ikke svare på spørsmål rundt treneren.

- Ingen kommentar, sier Per Ciljan Skjelbred til Dagbladet.no.

- Jeg er bare en spiller, slikt blander ikke jeg meg inn i, sier keeper Lars Hirschfeld.

- Det har jeg ingen kommentar til. Jeg har ikke hørt noe om støy, det må være hjemme i Norge, sier Christer Basma.

- Vil du gjerne fortsette med Knut?

- Ja, jeg har ingen problemer med å fortsette med Knut.

- Må ha trua

RBK-spillerne slår ring rundt Tørum

Yssouf Konè gikk rett til sengs etter kampen i går kveld og visste ikke at det har stormet rundt Tørums framtid på Lerkendal.

- Det jeg kan si, er at det viktigste i fotball er å ha tro på deg selv. I dette spillet må du forberede deg på at ting kan endre seg på noen sekunder, og da må du tro at du kan det du driver med.

Men på direkte spørsmål om han selv ønsker Tørum som hovedtrener også neste sesong, tenker han seg litt om og gir følgende støtteerklæring til bergenseren:

- Hvorfor ikke? Det er ikke opp til meg å ta den avgjørelsen, men jeg kan ikke skjønne hvorfor han eventuelt må gå. Han kjenner laget, han kjenner spillerne. Jeg håper han er hovedtrener neste sesong.

Lykkelig med sjefen

Marek Sapara trenger ikke ett sekunds tenkepause når det gjelder bergenseren.

- Ja, selvfølgelig vil jeg beholde Knut. Han er den beste treneren jeg har hatt noensinne. Jeg er veldig lykkelig over at det er han som er Rosenborg-trener, sier slovaken til Dagbladet.no.

Målscorer Miika Koppinen ser heller ingen grunn til å skifte ut en sjef som styrer laget til poeng mot Chelsea.

- Det er nytt for meg at det kan være aktuelt. Knut gjorde en fin jobb i fjor og han har gjort en fin jobb i år, sier finnen.

Micke Dorsin skjønner at det blir spekulasjoner.

- Ja, det har gått litt tregt i tippeligaen i går, men du ser hva vi fikk til i Champions League i går. Knut er treneren vår, sier svensken.

Sov godt

Tørum sov selv søtt i natt, ett poeng borte mot Chelsea er ingen dårlig jobbsøknad hvis han skulle bli arbeidsledig i vinter.

Fem trenere hadde prøvd før, Tørum ble den første som stjal poeng fra de blå gigantene i en åpningskamp i Champions League.

- Det er ikke noe sånn overveldende følelse fordi vi har gjort noe vi ikke trodde vi kunne gjøre, for vi trodde på det på forhånd også. Vi var godt forberedt og sterke i troen, og klarte å gjennomføre det, sier Tørum.

- Nå får vi bruke dette positivt inn mot Sandefjord-kampen, og er vi like glade søndag kveld har det vært en god uke.

VIL HA TØRUM: Marek Sapra.
VIL HA TØRUM: Yssouf Koné.