Krisa i Rosenborg

RBK-spissen grovt hetset

«Fuck off, Søder. Reis hjem med FKH.»

TRØBBEL: Alexander Søderlund (til høyre) sliter med å score mål for Rosenborg denne sesongen. I går fikk han både høre og se det på Lerkendal. Her i duell med Haugesunds Fredrik Pallesen Knudsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TRØBBEL: Alexander Søderlund (til høyre) sliter med å score mål for Rosenborg denne sesongen. I går fikk han både høre og se det på Lerkendal. Her i duell med Haugesunds Fredrik Pallesen Knudsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer
  • Rosenborg - Haugesund 0-2

LERKENDAL (Dagbladet): Det ble en blytung 16. mai-kamp for Rosenborg i går kveld. Haugesund vant 2-0 og gjorde Rosenborg-krisa komplett.

Sjelden har stemningen på Lerkendal vært så aggressiv som i går. Av dem som fikk gjennomgå blant 17.799 tilskuere, var Rosenborg-spiss Alexander Søderlund (31). På et banner het det:

«Fuck off, Søder. Reis hjem med FKH.»

KLAR MELDING: Her er banneret som gir en tydelig beskjed til Rosenborg-spiss Alexander Søderlund. Rettighetshaver Eurosport la ut denne Twitter-meldingen etter kampen.
KLAR MELDING: Her er banneret som gir en tydelig beskjed til Rosenborg-spiss Alexander Søderlund. Rettighetshaver Eurosport la ut denne Twitter-meldingen etter kampen. Vis mer

På åtte serierunder har den tidligere spilleren fra Haugesund - eller FKH - ikke scoret et eneste mål. Det har heller ikke de andre Rosenborg-spissene. Søderlund er spilleren som har fått mest spilletid av trener Eirik Horneland. Men nå har deler av fansen fått nok.

- Folk må få lov til å si fra når de ikke er fornøyde. Et Rosenborg-lag som taper på hjemmebane, er ingen fornøyde med, sier Søderlund til Dagbladet.

Om det konkrete banneret skriver han i en SMS til Eurosport:

«Man får vel som fortjent. Det snur fort i fotball.»

Pipekonsert

Christian Grindheim ga Haugesund ledelsen rett før pause. Fredrik Pallesen Knudsen økte til 2-0 da det var gått en time. Det førte til pipekonsert og sarkastiske tilrop fra tribunen. Da Rosenborg-spillerne skulle takke supporterne etter kampen, var aggresjonen om mulig enda større.

- Vi slapp inn mål på to dødballer vi visste ville komme. Kontringer og dødballer: Det visste vi på forhånd, sier Søderlund til Dagbladet.

- Og så klarte vi ikke å skape store nok sjanser selv. Det meste vi visste på forhånd, gikk galt.

- Dere ligger nest sist på tabellen. Hvordan opplever du situasjonen?

- Det er blytungt. Det er ikke mange av oss som har vært med på noe sånt før. Det er bare å stå sammen og jobbe seg ut av det. Det er godt vi skal spille mot Mjøndalen allerede til søndag.

Underveis i kampen begynte folk å rope på vrakede Nicklas Bendtner. Etterpå nektet Horneland å snakke om dansken.

- Jeg skjønner at spørsmålene kommer, men jeg vil ikke diskutere dette nå. Jeg må komme tilbake til det.

- Men skjønner du folk som reagerer på at han ikke engang er på benken?

- Ja.

Ingen kommentar

Kaptein Mike Jensen svarer «ingen kommentar» på spørsmål om sin gode venn Bendtner. Heller ikke sportslig leder Stig Inge Bjørnebye vil si så veldig mye konkret:

- Det har vært spekulasjoner rundt Nicklas fra dag én i Rosenborg. Det vil det nok være helt til han ikke er her lenger.

- Men er planen å selge ham til sommeren? Er det derfor han er vraket?

- Når det gjelder Nicklas, så har det vært interesse rundt ham i alle overgangsvinduene. Nå er han inne i det siste året av kontrakten. Men dette er prosesser vi vurderer sammen med Nicklas og rådgiverne hans.

Alle Rosenborg-spillerne skal etter planen gå i 17. mai-tog i dag.

- Blir det aktuelt med forkledning, Søderlund?

- Nei, vi må gå med hevet hode og stå sammen. Vi skal klare å snu dette. Det har vi troen på.

Skulle det bli et nytt tap for Mjøndalen søndag, tyder alt på at Horneland henger i en tynn tråd. Kaptein Jensen vil ikke engang svare på om han har tillit til treneren.

Eliteserien
Molde961220-919
Odd861112-619
Bodø/Glimt852118-1117
Vålerenga952217-1017
Kristiansund951311-1016
Viking842212-814
Brann942312-1114
Haugesund832312-811
Mjøndalen823312-149
Lillestrøm82337-129
Sarpsborg81436-87
Ranheim82159-147
Stabæk82156-137
Strømsgodset81349-136
Rosenborg81344-126
Tromsø81167-154