SCORET TO:  Matthías Vilhjálmsson scoret begge målene da RBK vant 2-0 mot Start på Sør Arena.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SCORET TO: Matthías Vilhjálmsson scoret begge målene da RBK vant 2-0 mot Start på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

RBK-spissens feiring ble møtt av buing

Scoret to mål mot gamleklubben.

• Start - RBK 0-2 (0-0)

SØR ARENA (Dagbladet): De 5006 frammøtte tilskuerne ventet å se et realt topp-mot-bunn-oppgjør i vårsola på sørlandet da Start fikk besøk av serieleder Rosenborg.

Men et tamt RBK-lag slet lenge mot tabelljumboen. Etter 80 minutter var det RBK-spiss Matthias Vilhjalmsson som stanget inn 1-0.

Islendingen jublet vilt - og ble møtt med buing fra hjemmefansen som tydelig ikke satte pris på gesten fra angriperen som dro til Trondheim i fjor sommer. Spissen la på til 2-0 etter 88 minutter, men da med begrenset feiring.

- Det smakte utrolig godt å score. Jeg vil feire hver scoring, sier Vilhjalmsson til Dagbladet

Start står dermed fortsatt uten seier i årets Tippeliga-sesong og har faktisk ikke vunnet en seriekamp siden 4. juli da Stabæk ble slått 4-1 - dette til tross for at de yppet seg mot serielederne i kveld.

- Dette er utrolig surt, sier Starts Steinar Pedersen.

- Vi var ikke gode i dag, men dette er vår beste seier i 2016. Vi vinner på en dårlig dag, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Tam start Start gikk ut i en 4-4-2-formasjon med Mathias Rasmussen og Chidebere Nwakali i de to offensive rollene. Gjestene fra Trondheim gikk ut i en velkjent 4-3-3-formasjon, der islandske Matthias Vilhjalmsson var spydspiss mot sine gamle lagkamerater fra Kristiansand. Egentlig skulle Christian Gytkjær starte for RBK, men spissen ble meldt syk av klubben rett før kampstart og var plassert på benken.

Start fikk kampens første sjanse etter fem minutter. Hjemmelaget og Kristoffer Ajer vant ballen høyt oppe på RBKs halvdel og plutselig var Mathias Rasmussen alene gjennom. Men spissen avsluttet for svakt midt på keeper André Hansen og gjestene slapp med skrekken.

TV 2s ekspertkommentator Egil «Drillo» Olsen var kritisk til trøndernes åpning på kampen.

- Det ser ut som de driver med titrekksleken. Det er ikke et tent Rosenborg vi ser utpå her, sa Drillo på direkten.

RBK skapte lite i starten av kampen og den første skikkelige avslutningen kom etter 16 minutter. Da skjøt Anders Konradse to meter utenfor fra 20 meter.

Ingen av lagene imponerte de første 30 i solskinnet i Kristiansand. RBK hadde ballen mest, men Start lå bakpå og forsvarte seg godt. Det var hjemmelaget i gult og faktisk var nærmest å skape sjanser på kontringer og blant annet venstreback Henrik Robstad viste seg fram med gode offensive løp.

Men Start slurvet på den siste tredjedelen og spissen Nwakali sleit voldsomt med å stokke egne bein i avslutningene.

Konradsen fikk en ny sjanse for RBK på overtid i 1. omgang - men igjen gikk skuddforsøket utenfor.

Dermed gikk RBK til pause uten å ha skapt én eneste målsjanse.

- Det er ikke bare skuffende. Det er også overraskende. De er så tafatt, fantasiløst og temposvakt, og det er vanskelig å forstå, sier Drillo.

- Uvirkelig svakt av Rosenborg, sa kollega Harald Bredeli.

Start-trener Steinar Pedersen oppsummerte:

- Vi skaper gode sjanser, men får ikke satt de i mål, sa Pedersen i pausa.

Store sjanser Rosenborg virket mer tente etter hvilen, men trønderne klarte ikke skape det helt store i starten av omgangen.

Etter 59 minutter måtte RBK-stopper Tore Reginussen ut med det som så ut som en strekk i baksiden av låret. Inn kom Alex Gersbach

65 minutter var spilt da småsyke Christian Gytkjær kom inn for en svak Elbasan Rashani.

Rosenborg tok mer og mer over banespillet utover i omgangen og etter 69 minutter var RBK nære å lure en heading i lengste hjørne etter en corner.

Start-spiss Rasmussen fikk en stor sjanse etter 72 minutter, da han plutselig var alene igjennom. Men akkurat som i 1. omgang skjøt angriperen rett på keeper-Hansen.

Bare minutter seinere var det RBK-spiss Gytkjærs tur til å få servert en supersjanse. Plutselig fikk dansken nesten en hel banehalvdel for seg selv, men alene med keeper Håkon Opdal sviktet spissen. Gytkjær bommet fullstendig med touchen og ballen trillet rett inn til Opdal.

Det åpnet seg skikkelig mot slutten av kampen i Kristiansand og Yann-Erik de Lanlay fikk en god mulighet etter 78 minutter på en RBK-kontring, men en god Opdal i Start-målet reddet avslutningen fra skrått hold.

Etter 80 minutter var det Vilhjalmsson som sendte RBK i ledelsen 1-0 etter innlegg fra Jonas Svensson. Svensson leverte et fint innlegg fra høyre og spissen stusset videre i det lengste hjørnet.

88 minutter var spilt da spissen igjen headet i mål. Denne gangen etter en corner og Starts håp om poeng var definitivt borte.

PS: Rosenborg stilte uten profilene Mike Jensen (karantene) og Pål André Helland (skadd). Start spilte uten Espen Børufsen som var syk.

PS 2: Det er Sandefjord som står med den lite imponerende rekorden: I 2010 spilte laget 27 kamper uten seier - og de rykket selvsagt ned fra Tippeligaen. Nå er Start bare to kamper unna å tangere den.