Fotball-VM

RBK-stjerna om den vanvittige konkurransen: - Det er et helt utrolig nivå

Mike Jensen (30) har stor tro på at landsmennene kan ta seg videre i VM.

TROR PÅ SUKSESS: Mike Jensen (til høyre) tror Danmark og Christian Eriksen (til venstre) kan ta seg videre fra VM-gruppe C. Sist danskene var med i VM røk de ut i gruppespillet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TROR PÅ SUKSESS: Mike Jensen (til høyre) tror Danmark og Christian Eriksen (til venstre) kan ta seg videre fra VM-gruppe C. Sist danskene var med i VM røk de ut i gruppespillet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Danmark møter Peru til åpningskamp i VM lørdag 16. juni. Den kampen går uten Rosenborg-duoen Mike Jensen og Nicklas Bendtner. Begge var med i bruttotroppen, men kom ikke med da den endelige troppen ble offentliggjort mandag.

Konkurransen på den danske midtbanen er knalltøff. Tottenhams Christian Eriksen er et soleklart førstevalg, i tillegg er Thomas Delaney (Werder Bremen), William Kvist (FC København), Lasse Schöne (Ajax), Lukas Lerager (Bordeaux) og Michael Krohn-Dehli (Deportivo La Coruna) tatt ut av Åge Hareide.

I tillegg til Mike Jensen ble også midtbanespillerne Pierre-Emile Højbjerg og Daniel Wass vraket fra den danske troppen. Højbjerg spilte 23 Premier League-kamper for Southampton denne sesongen (19 fra start), mens Wass spilte fast for Celta Vigo i La Liga.

- Konkurransen på det danske landslaget er beintøff. Det er et helt utrolig nivå, både blant forsvarsspillerne, på midtbanen og blant spissene. Det er et trangt nåløye, sier Mike Jensen til Dagbladet.

- Muligheter for å ta seg videre

Oddsen for at Frankrike vinner Danmarks gruppe er ultralav, og det ligger an til at danskene må kjempe om en andreplass sammen med Peru og Australia.

Danmark i VM

16. juni kl. 18: Peru - Danmark

21. juni kl. 14: Danmark - Australia

26. juni kl. 16: Danmark - Frankrike

- Jeg tror det er muligheter for å ta seg videre fra den gruppa. Man skal alltid gå for å vinne. Det blir tøft, men det kan gå, sier Mike Jensen.

Danmark-troppen har tilbrakt mye tid sammen før VM. Alt i alt skal de være sammen i nesten to måneder totalt. Forrige uke spilte Hareides gutter 0-0 mot Sverige i treningskamp, før de møter Mexico i generalprøve klokka 20 i kveld.

- Selve laget er Danmarks største styrke. Da snakker jeg om team spirit og at man støtter hverandre. På den måten skal laget fungere, og sånn kan individualistene skinne, mener Jensen.

Vil ikke vurdere seg selv

Da det ikke blir noe Russland-tur på Jensen, fortsetter hverdagen som før i Rosenborg. Eliteserien er tilbake denne helgen etter et lite landslagsopphold. Rosenborg møter Tromsø mandag i en kamp som blir viktig med tanke på avstanden opp til serieleder Brann, som nå er på seks poeng.

Tidligere sesonger har Mike Jensen vært med helt i toppen på spillerbørser, men i år har det ikke gått like mye på skinner for dansken.

På spørsmål om hvordan han selv synes sesongen har vært, svarer han at det ikke er hans jobb å vurdere seg selv.

Dagbladet og NTBs spillerbørs er Rosenborg-spilleren helt nede på 81. plass. Jensens snitt på 12 kamper er 4,92.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer