Rosenborg-rettssaken

RBK-stjerne fritok advokat for taushetsplikt

- Det var ikke så viktig for meg, men det var viktig for advokaten, sier keeper André Hansen. Hadde aldri vært i Rosenborg uten Kåre Ingebrigtsen.

I GANG IGJEN: André Hansen og Rosenborg startet sesongforberedelsene denne uka. Her fra Lerkendal etter torsdagens trening. Foto: Hans Arne Vedlog
I GANG IGJEN: André Hansen og Rosenborg startet sesongforberedelsene denne uka. Her fra Lerkendal etter torsdagens trening. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Keeper André Hansen (29) var Rosenborgs viktigste spiller forrige sesong. Etter det Dagbladet har hørt, skal det være interesse fra Premier League. Men foreløpig har han startet sesongforberedelsene med Rosenborg.

Under denne ukas rettssak mellom Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun på den ene sida - og Rosenborg på den andre - kom det fram at det er én grunn til at Hansen spiller i Rosenborg i dag. Grunnen heter Ingebrigtsen. Kåre Ingebrigtsen.

Dette kom fram da advokaten til Hoftun, Andreas Ekker, i retten fortalte at han var blitt fritatt fra taushetsplikten av Hansen. Som et ledd i å beskrive Ingebrigtsens betydning for klubben, fortalte Ekker om et møte mellom treneren og keeperen i Sandefjord i 2014.

Ingebrigtsen fløy ens ærend til Sandefjord for å overbevise Hansen om at han hadde en framtid i Rosenborg. 29-åringen spilte den gang i Odd.

Ekker og Hansen kjenner hverandre gjennom Bjerkan Stav Advokatfirma, der Hansen er oppført som advokatfullmektig. Keeperen er jussutdannet.

- Det var ikke noe viktig for meg å få ut dette. Men det var viktig for advokatene som førte saken, sier Hansen til Dagbladet etter torsdagens Rosenborg-trening.

Saksopplysning

Han forteller videre at han fritok Ekker for taushetsplikten fordi dette handlet om en saksopplysning han mente ikke var farlig kom ut. Men hva skjedde egentlig da han ble enig med Rosenborg høsten 2014?

- Jeg var inne i mitt siste år i Odd og var i møte med Rosenborg på sommeren. Med all respekt for Per Joar Hansen: Det lyste ikke av øynene hans. Men dette var også rett før han fikk sparken. Jeg fant ut at Rosenborg ikke var det riktige alternativet for meg.

Han fortsetter:

- Så kom Kåre inn i klubben (fra Viking). Det var en mann med masse energi. Jeg møtte ham i Sandefjord.

I oktober 2014 meldte Telemarksavisa at keeperen var klar for Rosenborg. I januar 2015 sluttet han seg til laget. Nå er han den ubestridte nummer én mellom stengene.

Han sier at han ikke fulgte så nøye med på rettssaken mellom Ingebrigtsen/Hoftun og klubben som endte med forlik. Men han husker han stusset veldig over tidspunktet Ingebrigtsen fikk sparken på i fjor sommer.

- Om det var riktig eller galt kommer jeg ikke til å snakke om. Men der og da reagerte jeg kraftig på tidspunktet, forteller han. Rosenborg var fortsatt i posisjon til The Double og var med i Europa-spill.

Selv var Ingebrigtsen forferdet og sjokkert over at styret valgte å avslutte arbeidsforholdet.

Nå er det nye koster på Lerkendal. Rosenborg trenes av Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland.

Masse energi

- Det er to karer som har kommet inn med masse energi. De virker å være klare for oppgaven. De har satt sitt preg på treninga allerede, sier Hansen.

Han hevder at han ikke har hørt noe om tilbud fra utlandet, men erkjenner:

- Jeg har drømmer, ønsker og ambisjoner. Men nå er jeg Rosenborg-spiller og skal gjøre jobben min her.

Rosenborg-trener Eirik Horneland svarer slik på spørsmålet om han er sikker på at han får beholde Hansen:

- I fotball er det ingen garantier for noe som helst.

SPARKEN: Kåre Ingebrigtsen trodde han ble kalt inn til møte om spillerovergangen. I retten fortalte han at oppsigelsen kom som et sjokk. Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer