Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg møter Trygg/Lade:

RBK-stjerner hyller Iversen, men frykter ikke cupbombe

Torsdag møter Rosenborg fjerdedivisjonslaget Trygg/Lade til oppgjør i første runde i cupen. Tidligere Rosenborg-spiller Steffen Iversen trener laget.

GAMMELT GJENSYN: Tidligere Rosenborg-spiller Steffen Iversen til høyre i bildet, som hilser på midtstopper Tore Reginiussen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
GAMMELT GJENSYN: Tidligere Rosenborg-spiller Steffen Iversen til høyre i bildet, som hilser på midtstopper Tore Reginiussen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

BODØ (Dagbladet): Rosenborgs stjerner ser frem til å møte Iversen og Trygg/Lade - men frykter ikke at deres tidligere kollega skal detonere årets cup-bombe på Ladesletta torsdag.

- Det blir gøy å se hva Steffen kan få til. Men andrelaget vårt spilte treningskamp mot dem i forrige uke, og vant da 7-1. Så vi må nok bære et solid favorittstempel, slår Pål André Helland fast overfor Dagbladet.

Frykter ikke kollaps

Rosenborg-vingen var lagkamerat med Iversen i Rosenborg i 2009 og 2010.

- Det er ikke så ofte vi møtes og spiller Playstation lenger. Han er ikke så mye innom på Lerkendal heller. Men Steffen er en fantastisk fyr som jeg gleder meg til å møte.

FULL AV LOVORD: Pål André Helland.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FULL AV LOVORD: Pål André Helland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Helland frykter ikke at 4. divisjonsklubben fra Trondheim, der Iversen nå er hovedtrener, skal sende storebror ut av cupen:

- Rosenborg er flinke til å ta cupen på alvor. Vi tar ikke lett på de små klubbene, noe som gjenspeiles i at vi har en rimlig bra statistikk i cupen: De tre siste årene er det kun Vålerenga som har slått oss, sier Helland - og har sine ord i behold.

I 2015 og 2016 vant Rosenborg alle cupkampene og ble mestre. I fjor røk trønderne ut mot Vålerenga i kvartfinalen.

- Vi har vært proffe i cupen. Og det skal vi fortsette med. Slipper vi oss nedpå med 20 prosent, blir det jevnt mot småklubbene. Det vil vi unngå, sier Helland, som likevel går langt i å antyde at han og de ti andre som startet seriekampene mot Molde (4-0) og Glimt (1-0), kanskje ikke behøves mot Trygg/Lade.

- Trivelig kar

- Det har ingenting med undervurdering å gjøre. Bare at vi har to gode 11'ere. Og at de i den andre 11'eren trenger matchtrening.

Også trener Kåre Ingebrigtsen så frem mot cupmatchen, lokaloppgjøret og gjensynet med Steffen Iversen, da Dagbladet snakket med ham etter triumfen mot Glimt.

- Steffen er en trivelig kar. Det blir spennende å se om han lykkes som trener. Men det er ikke sikkert at så veldig mange av dem som startet i kveld, spiller mot Steffens gutter.

- Kan det bli et 100 prosent nytt lag?

- Det kan tenkes, bekreftet Kåre Ingebrigtsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling