Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-styret vedtok fast ellever og 4-3-3

Lei av trenernes vingling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg-styret var lei vingling når det gjaldt spillestil og system. I sommer grep man inn og beordret bruk av 4-3-3 og størst mulig bruk av en fast førsteellever.

– Rosenborg er til for å underholde folk. Vi skal spille underholdende og offensiv fotball. Etter sommerpausen, mens Høgmo ennå var her, har styret og sportslig avdeling diskutert hva vi kan gjøre for å få fasthet i måten vi spiller på. Det har resultert i en tydeliggjøring av det som har ligget der hele tiden; 4-3-3 og en mest mulig fast førsteellever, sier RBK-direktør Nils Skutle til Adresseavisen.

Skutle forteller at forandringen ville skjedd uavhengig om Knut Tørum hadde kommet inn som midlertidig sjeftrener.

– Denne forandringen ville ha skjedd uansett. Styreleder Terje Svendsen gikk inn sammen med den sportslige ledelsen, Rune Bratseth og Per-Mathias Høgmo, og de andre trenerne. Alle mente at det måtte forandringer til. Dette er et bevis på at selv om grunnverdiene er der, kan det skli litt ut av og til. Nå har vi fått nedfelt noen grunnpilarer, forklarer Skutle.

(NTB)

FAST FORMASJON: RBK-trenerne Trond Henriksen (t.v.) og Knut Tørum må holde seg til klubbens vedtak om å spille 4-3-3.