RBK-suksess gir norske lag seks millioner

VIF-Martin har grunner til å juble.

PENGEDRYSS: RBK-seier i København i kveld gir ikke bare trønderne penger i kassa, melder Norges Fotballforbund i dag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
PENGEDRYSS: RBK-seier i København i kveld gir ikke bare trønderne penger i kassa, melder Norges Fotballforbund i dag. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

|||• Martin Andresen mandag kveld: - Hva vil de? At alle skal sitte og juble for Rosenborg?

Rosenborg kan sikre norske eliteserieklubber 6 millioner kroner dersom det blir seier over FC København i Parken i kveld.

Går Rosenborg videre til mesterligaen, vil ikke det bare ha betydning for klubben selv. Også konkurrentene i eliteserien får styrket økonomi.

Allerede har de norske eliteserieklubbene i gjennomsnitt fått 200.000 kroner hver på grunn av RBKs deltakelse i kvalifiseringsspillet. Med positivt resultat mot København, det kan bli 400.000 kroner i tillegg til dette, melder fotball.no.

- Deltakelse i mesterligaen og europacupen generelt er selvfølgelig viktig med tanke på den sportslige utviklingen til både klubb- og landslagsfotballen, men det gir også kjærkomne penger til klubbene på toppnivået her i landet, sier generalsekretær Paul Glomsaker i Norges Fotballforbund.

Et annet poeng er at norske klubbers resultater i Europa har betydning for den plasseringen Norge får på klubbrankingen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Det har betydning for seedingen til de norske klubbene i kommende europacuptrekninger.

(NTB)

• Fotballstudio kl. 20.45: FCK - RBK