RBK takket nei til 20 millioner på Selnæs. I dag antydet han hvorfor

Rosenborg slo Odd 3-0.

Rosenborg - Odd 3-0 (1-0)

TRONDHEIM (Dagbladet): Med Stabæks 0-0 mot Sarpsborg tidligere på dagen, kunne Rosenborg rykke fra i gullkampen søndag kveld. Odd var motstander på Lerkendal - og hjemmelaget gjorde jobben.

Rosenborg vant 3-0. Ole Kristian Selnæs, Pål André Helland og Alexander Søderlund scoret målene.

Trønderne skaffet seg dermed et forsprang på fem poeng til Stabæk.

For noen dager siden meldte NRK at Rosenborg skal ha fått et bud på Selnæs. Det var i størrelsesorden 20 millioner kroner, men klubben takket angivelig nei. I dag antydet 21-åringen hvorfor: Han scoret det første målet - og hadde assist på det tredje.

Interessen kommer angivelig fra klubber i England, Italia og Nederland.

- Spør du meg er de sjanseløse på å kjøpe ham. Ole er en klassespiller, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

Flott sommerkveld Det var en praktfull sommerkveld i Trondheim. Med ferietid ble det spekulert i hvor mange tilskuere som ville komme til Lerkendal. Svaret var 15.773 solgte billetter.

- Vi har hatt en fantastisk publikumsoppslutning hele sesongen. Takk til alle. Snittet i Tippeligaen ligger på 18.300 tilskuere, sa daglig leder Tove Moe Dyrhaug før kampen.

I første omgang fikk Lerkendal se et Rosenborg som hadde ballen 60 prosent av tida. Kampens første sjanse kom etter 16 minutter. Mike Jensen spilte Tobias Mikkelsen fri, men det heldanske framstøtet resulterte i ingenting.

Gjestene Odd hadde tydeligvis en taktikk om å legge seg bakpå. Det så ut til å holde omgangen ut. Men etter 41 minutter holdt det ikke lenger.

Ole Kristian Selnæs sendte av gårde et langskudd. Ballen gikk via Vegard Amundsen Bergan og i mål. Det var en fortjent ledelse til Rosenborg.

Dobbelt ille Gjestene Odd er helt klart ikke av samme kaliber som før. Andre omgang handlet om å flytte laget høyere opp på banen, om de skulle ha håp om poeng. Men kambildet fortsatte som før pause.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo kunne umulig være stolt av laget. I bedre tider har han til og med uttalt at «Odd er det nye Rosenborg».

Men fem minutter etter pause ble det dobbelt ille. Pål André Helland fikk ballen på 10-11 meter. Han skjøt ballen i det lengste hjørnet for Odd-keeper Sondre Rossbach og i mål.

Første sjanse Olivier Occean fikk Odds første sjanse rett før timen var spilt. Occean fikk ballen etter frispark - Rosenborg-forsvaret var ikke med på notene - men spissen klarte ikke å utnytte situasjonen.

I stedet gikk Rosenborg opp i 3-0 etter 71 minutter. Selnæs tok corner, som Søderlund headet i mål. Dermed var kampen definitivt avgjort.

Rosenborg kunne scoret flere ganger, men nøyde seg med tre. Publikum kåret Selnæs til banens beste spiller.

- Ole har vært strålende for oss. Han har alt som sentral midtbanespiller. Han er i den situasjon at han kan vente på store klubber, sier trener Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Vi tapte for et lag som var mye bedre enn oss. Rosenborg hadde kraft og fart. Vi var tunge og seige, konkluderte Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.